Nyitókép forrása: körkép.sk

 

Pozsony, Kassa, a Bazini, a Szenci és a Dunaszerdahelyi járás állnak legjobban oltakozásban. A leggyakrabban használt oltóanyag továbbra is a Pfizer/BioNTech készítménye, de a Szputnyik V után ötödik vakcinaként már elérhető a Jansen (J&J) egydózisos oltóanyaga is. Az Egészségügyi Elemzések Intézete közzétette a friss regionális vakcinázási adatokat.

 

A főváros mellett Dunaszerdahelyi járás jár az élen oltakozásban, a lakosság 49,1 százaléka (a teljes lakosság arányában) már legalább az első adag oltás is megkapta. Általánosságban elmondható, hogy a Dunamenti-alföld járásai állnak a legjobban – bár a közösségi védettséghez szükséges 70-80 százalékos átoltottsági szinttől nagyon messze vagyunk még.

 

Kelet felé haladva a helyzet egyre rosszabb. A legalacsonyabb arányokat a Poltári, Rimaszombati, Nagyrőcei, Gölnicbányai és Késmárki járásokban írták össze.

 

 hirdetes_300x300  

A magyarlakta régiók és az északi járások között érdemi különbség nincs, sőt, Pozsony és Kassa számait figyelmen kívül hagyva a déli régiók oltottsági szintje egy százalékponttal jobb (37,7 százalék), mint az északiaké.

 

Jelentős különbség van ugyanakkor az első és a második oltásban részesülők arányainak változásában. Június 22. és július 12. között a mindkét adag oltással rendelkezők száma kétszer olyan gyorsan nőtt, mint az első adag oltásért bejelentkezőké. Ez is az oltákozási kedv jelentős visszaeséséről árulkodik.

 

A kapott oltások gyártó szerinti megoszlásáról az interaktív térképünkből és grafikonunkból tájékozódhat. A térképen látható átoltottsági arányok a teljes lakosság arányában értendők. 

 

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!