Nyitókép: SITA/NR SR

 

Andrej Danko (SNS) korábbi házelnök szerint a legutóbbi parlamenti választások tele voltak érzelmekkel, a szavazók nem olvasták el a politikai pártok kínálta programokat és nem vették figyelembe, hogy a korábbi kormányzó pártok mi mindent tettek értük négy év alatt; ma pedig afelett kell elgondolkodniuk, hogy az általuk megválasztott emberek felkészületlenek az állam irányítására. Mindezt a TASR TV-ben nyilatkozta a szlovák nemzetiek vezetője.

 

„A tanároknak és katonának mindegy volt, hogy nő a bérük” – jegyezte meg azokkal a tárcákkal kapcsolatban, amelyeket az SNS vezetett. Hozzátette, hogy bevezették az üdülőkártyákat, a 13. és 14. fizetés előnyös kifizetését, a vállalkozók számára az átalánykiadásokat (paušálne výdavky).

 

„A 13. és 14. fizetést úgy állítottuk be, hogy ha a cég 500 eurót adott, a munkás tisztán 480-at kapott és a cégnek 520-ba került. Ma, ha a cég 13. fizetés formájában ad jutalmat, az 720 eurójába került a munkás pedig 380 eurót kap”

 

állította a műsorban Danko.

 hirdetes_810x300  

 

A szlovák nemzetiek vezérének meggyőződése, hogy pártjának jelenlegi támogatottsága  szorosan 3 százalék felett van, a választásokig pedig sikerül annyira feltornáznia, hogy bejussanak a parlamentbe.

 

„Fél évvel ezelőtt azt mondták, hogy 1 vagy 2 százalékunk van. Most 3,4 százalékos a támogatottságunk. És Matovičtól eltérően én testőrök nélkül járhatom a régiókat. Tehetek fel videókat a közösségi hálókra és látom, hogy nő a követésük.”

 

mondta Danko, aki támogatja azon polgári tüntetéseket, melyeken az Alkotmánybíróság döntése és az állam koronavírusellenes politikája ellen tiltakoznak. Mint fogalmazott kiállnak amellett, hogy az oltásnak önkéntesnek kell lennie, a határátkelőket pedig nem lehet betonelemekkel eltorlaszolni.

 

„Én személyesen egy nehéz műtéten estem át és ha be kellene oltatnom magam, akkor olyan vakcinával tenném, amely jelenleg nem érhető el Szlovákiában. Ezzel nem akarom egyiket sem megsérteni, de engem még nem győztek meg”

 

fogalmazott a korábbi házelnök, aki a műsorban is megismételte, hogy ő igyekezett segíteni Szlovákiának a Szputnyik V vakcinát illető tárgyalások körül abban az időben is, mikor Oroszország visszavásárolta a nem felhasznált oltóanyagokat.

 

teraz.sk

Megosztás:
Címkék: Andrej Danko SNS

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.