Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

Eduard Heger kormányfő (OĽaNO) szerint az a törvényjavaslat, amely az oltási igazolványt és a negatív tesztet feltételként szabja mega az éttermekhez való belépéshez, senkit sem akar büntetni, csupán a telephelyeken szeretne segíteni.

 

A miniszterelnök szerint a törvényjavaslat célja, hogy az esetleges harmadik hullám idején megsegítse a gazdaságot. A törvény értelmében ugyanis a telephelyeken nem négyezetméter szerint korlátoznák a befogadóképességet, hanem csak az oltottaknak engedélyeznék a belépést.

 

 hirdetes_300x300  

„Az a feltétel, amely meghatározza, hogy egy négyzetméterre hány vásárló juthat, csökkenti az adott telephely vásárlóerejét. Amennyiben plusz 20%-nyi beoltott személy lehetne bent a telephelyen azzal nemcsak a gazdaságnak segítenénk, de a járványhelyzetet sem veszélyeztetnénk“

 

– konstatálta Heger.

 

A Sme rodina július elején blokkolta a kormány azon törvényjavaslatát, amelynek értelmében csak oltással vagy negatív teszttel lehet belépni az éttermekbe, illetve az egyes telephelyekre.

 

A kormányfő múlt héten megerősítette a TASR-nek, hogy a kormánykoalíció már a megegyezéshez közelít a törvényjavaslatot illetően.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.