Belföld

Ma délután tüntetésre készülnek az ingázók, a belügyminiszter szerint nincs semmi értelme

"Ha ingázni akarnak, be kell tartaniuk a szabályokat" - nyilatkozta Mikulec

Nyitókép: körkép.sk/archív

 

A cseh, osztrák és magyar határszakaszon is tüntetésre készülnek szerda délután 17 órától az ingázók. Juraj Martiny, az ingázók képviselője ezt kedd este jelentette be a Pravda műsorában.

 

“Azoknak, akik nincsenek beoltva, PCR-tesztre van szükségük, és erre sokaknak nincs rávalója” – mondta a műsorban Martiny, aki a kormányt és a tiszti főorvost is kritizálta azért, hogy másfél éve nem érdeklik őket a határ mentén élők.

 

“Az emberek már fáradtak és nagyon csalódottak”

 

mondta Martiny azzal, hogy azt tartaná ideálisnak, hogy teszt nélkül léphetnék át a határt azok is, akik nem oltatták be magukat.

 

“Hisz olyan országokból jövünk, ahol jóval nagyobb az oltottsági arány, tehát biztonságosabbak”

 

érvelt az ingázók képviselője, aki szerint egyszer találkoztak Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszterrel, majd a rendszeres találkozókon nem egyeztek meg. Elmondása szerint a mai tüntetésüket támogatja néhány politikai párt és az OZ KOVO is.

 

“Megígérte a parlamenten kívüli Hlas és az LSNS is a részvételt, de megszólítottuk az összes politikai pártot”

 

nyilatkozta Martiny.

 

Mikulec: Nincs értelme blokkolni a határátkelőket. Ha ingázni akarnak, be kell tartaniuk a szabályokat

 

Mindent megteszünk azért, hogy a határok átjárhatók legyenek – reagált szerdán a kormányülés után Roman Mikulec belügyminiszter az ingázók tervezett tüntetésére.

 

“Nem értékelem pozitívan. Az ingázóknak sem segít. Nincs semmilyen értelme, hogy menjenek és blokkolják a határátkelőket”

 

mondta a miniszter azzal, hogy szerinte elég idejük volt az ingázóknak arra, hogy rendezzék helyzetüket és felkészüljenek a bevezetett intézkedésekre.

 

“Az egész világból érkeznek a hírek arról, hogy az oltás a legjobb út, így nem tudom, hogy mit oldunk itt folyamatosan. Ha ingázni akarnak, be kell tartaniuk a szabályokat”

 

tette hozzá a tárcavezető.

 

A tervek szerint az ingázók 17 órától blokkolni fogják az átkelőket az autópályákon, tehát a Brodské-Lanžhot átkelőt Csehország felé, a Jarovce-Kittsee átkelőt Ausztria felé és a Dunacsúny-Rajka átkelőt Magyarország felé. Ezen felül tervezik több határátkelő blokkolását a cseh, osztrák és magyar határszakaszon.

 

Körkép.sk, hnonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 6 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Bendegúz Ábrahám
2021. Júl. 21. 23:00

Amikor Harabin kioktatja a szlovák rendőröket Magyarországon... https://www.youtube.com/watch?v=G6kDXS-dC-c

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Hirdetés (X)

Kövessen minket