Nyitókép: körkép.sk/archív

 

A cseh, osztrák és magyar határszakaszon is tüntetésre készülnek szerda délután 17 órától az ingázók. Juraj Martiny, az ingázók képviselője ezt kedd este jelentette be a Pravda műsorában.

 

„Azoknak, akik nincsenek beoltva, PCR-tesztre van szükségük, és erre sokaknak nincs rávalója” – mondta a műsorban Martiny, aki a kormányt és a tiszti főorvost is kritizálta azért, hogy másfél éve nem érdeklik őket a határ mentén élők.

 

„Az emberek már fáradtak és nagyon csalódottak”

 

mondta Martiny azzal, hogy azt tartaná ideálisnak, hogy teszt nélkül léphetnék át a határt azok is, akik nem oltatták be magukat.

 hirdetes_300x300  

 

„Hisz olyan országokból jövünk, ahol jóval nagyobb az oltottsági arány, tehát biztonságosabbak”

 

érvelt az ingázók képviselője, aki szerint egyszer találkoztak Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszterrel, majd a rendszeres találkozókon nem egyeztek meg. Elmondása szerint a mai tüntetésüket támogatja néhány politikai párt és az OZ KOVO is.

 

„Megígérte a parlamenten kívüli Hlas és az LSNS is a részvételt, de megszólítottuk az összes politikai pártot”

 

nyilatkozta Martiny.

 

Mikulec: Nincs értelme blokkolni a határátkelőket. Ha ingázni akarnak, be kell tartaniuk a szabályokat

 

Mindent megteszünk azért, hogy a határok átjárhatók legyenek – reagált szerdán a kormányülés után Roman Mikulec belügyminiszter az ingázók tervezett tüntetésére.

 

„Nem értékelem pozitívan. Az ingázóknak sem segít. Nincs semmilyen értelme, hogy menjenek és blokkolják a határátkelőket”

 

mondta a miniszter azzal, hogy szerinte elég idejük volt az ingázóknak arra, hogy rendezzék helyzetüket és felkészüljenek a bevezetett intézkedésekre.

 

„Az egész világból érkeznek a hírek arról, hogy az oltás a legjobb út, így nem tudom, hogy mit oldunk itt folyamatosan. Ha ingázni akarnak, be kell tartaniuk a szabályokat”

 

tette hozzá a tárcavezető.

 

A tervek szerint az ingázók 17 órától blokkolni fogják az átkelőket az autópályákon, tehát a Brodské-Lanžhot átkelőt Csehország felé, a Jarovce-Kittsee átkelőt Ausztria felé és a Dunacsúny-Rajka átkelőt Magyarország felé. Ezen felül tervezik több határátkelő blokkolását a cseh, osztrák és magyar határszakaszon.

 

Körkép.sk, hnonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 6 olvasónak tetszik ez a cikk.