Nyitókép: iStockphoto

 

Szlovákiában a rutinszerű szekvenálás során újabb 72 esetben azonosították a koronavírus Delta-variánsát. Az esetek többségében, 63%-ban külföldről hurcolták be a fertőzést, az Európai Unió országaiból és más országokból is, köztük kedvelt kirándulóhelyekről – tájékoztatta szerdán a TASR hírügynökséget Daša Račková, a Szlovák Közegészségügyi Hivatal szóvivője.

 

„Előfordultak olyan esetek is, amikor az érintett személy nem járt külföldön, és nem is érintkezett külföldről hazatérő személyekkel“

 

– mondta Račková, hozzátéve, hogy a Delta-variánssal elsősorban olyanok fertőződtek meg, akik nem voltak beoltva.

 hirdetes_400x285  

 

Szlovákiában június óta 107 esetben igazolták a Delta-variáns jelenlétét. Az országban továbbra is az Alfa-variáns az uralkodó, de a higiénikusok azzal számolnak, hogy növekedni fog a Delta-vírusvariáns aránya, mivel gyorsan terjed.

 

A Szlovák Közegészségügyi Hivatal felhívta a figyelmet arra, hogy a Delta-variáns tünetei inkább az influenzára, a náthára vagy az allergiára hasonlítanak. A tipikus tünetek közé tartozik a fejfájás, a torokfájás, az orrfolyás, hőemelkedés és a láz. Hasmenés szintén előfordulhat, de az íz és a szaglás elvesztése nem tartozik a gyakori tünetek közé.

 

„A COVID-19 betegséggel szemben a leghatékonyabb védekezés az oltás. Fontos betartani az óvintézkedéseket az országon belül és külföldön is. Az alapvető szabályok közé tartozik a maszkviselés, a távolságtartás és az alapos kézmosás“

 

– tette hozzá Račková.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!