Nyitókép: IMHD

 

A szlovák főváros villamosain napok óta szokatlan hangon szólalnak meg az egyes megállók nevei, ugyanis a megszokott női hangot ismert személyek váltották fel mintegy 30 megállóban. Az akcióval a Pozsonyi Közlekedési Vállalat (DPB) az utazóközönség hangulatán kíván javítani.

 

„A világot több mint egy éve járvány sújtja, és nap mint nap nem túl pozitív információk özönlenek ránk minden oldalról. A DPB ezért emlékeztetni szeretne a jó hangulatra,  például a megállások rendhagyó bemondásával. A következő hónapokban harminc helyszínen énekesek, színészek, moderátorok, de sportolók, humoristák, orvosok és a DPB alkalmazottai is megszólítják az utasokat.”

 

– mondta Martin Chlebovec, a Pozsonyi Közlekedési Vállalat szóvivője. Elárulta, hogy az utazóközönség már tavaly is találkozhatott egy különös hanggal: a Hodža-tér (Hodžovo námestie) megállót Zuzana  Čaputová köztársasági elnök mondta be.

 

Ahogy arról pár hónapja portálunk is beszámolt, a közösségi közlekedés népszerűsítését ezen felül a villamosvezetők üzeneteivel ellátott villamosok is segítik. Jelenleg a régebbi magaspadlós típusokon figyelhetők meg a kis hangulatjavítók.

 hirdetes_810x300  

 

IMHD

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.