Nyitókép: SITA/Diana Černáková

 

Boris Kollár, a Sme rodina a parlament elnöke a Koalíciós Tanács összehívását kérte, ugyanis kétségeik vannak Roman Mikulec (OĽANO) belügyminiszter és Peter Kovařík rendőrfőkapitány személyével kapcsolatban.

 

Milan Krajniak (Sme rodina) munkaügyi miniszter meggyőződése szerint mindketten olyan messzire mentek, amit már nem lehet a szőnyeg alá söpörni.

 

 hirdetes_810x300  

Peter Pčolinský, a Sme rodina frakcióelnöke szerint Kovaříknak és Mikulecnek is le kellene mondania. Hozzátette, Mikulec nem élvezi a Sme rodina bizalmát.

 

 „Nem tudom elképzelni, hogy a mostani kormánykoalíció, amelyet azért választottak meg, hogy visszaállítsa az igazságszolgáltatást Szlovákiában, hirtelen a „mindent a szőnyeg alá söprünk“ hozzáállás szerint szeretné folytatni az eddigi tevékenységét. Véget kell vetnünk annak, hogy az ellenzék folyamatosan az arcunkba nevetve azt mondja, egy újabb emberetek nem tud megbirkózni a feladatával a belügyi tárcánál“

 

– jegyezte meg Krajniak.

 

Pčolinský azt is kiemelte, hogy a koalíciós partnerek nem is jelezték nekik, hogy blokkolni fogják a Mikulec leváltására irányuló rendkívüli ülést. Szerinte a partnerek féltek a szavazás eredményének kimenetelétől.

 

Miután a parlament üléstermében nem maradt elegendő képviselő, a Mikulec leváltására irányuló parlamenti ülést hétfő reggelre napolták.

 

Krajniak egyúttal azt is hozzátette, nem gyanúsítja Mikulecet azzal, hogy közvetlen parancsokat adna a nyomozás meghiúsítása érdekében, de az az érzése, hogy ez hónapokon keresztül zajlott, és nem lett alaposan kivizsgálva.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.