Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

A parlament ma kétszer egymás után sem volt határozatképes. Hiányoztak az ülésteremből a smeresek is, akik maguk javasolták a rendkívüli ülést Roman Mikulec belügyminiszter visszahívására.

 

Délelőtt 10 órakor alig 45 képviselő volt csak jelen az ülésteremben, így Grendel Gábor ülésvezető szeptemberre halasztotta a rendkívüli ülés összehívását

 

A nyári rezsim meglátszik a jelenléten, hiszen vasárnap ugyanúgy nem volt elég képviselő az ülés megnyitásához. Ez részben obstrukcióval is magyarázható, hiszen ha maguk az ülést kezdeményezők sincsenek jelen, akkor a kormánykoalíciós képviselőknek nincs okuk növelni a létszámot.

 hirdetes_810x300  

 

Boris Kollár (Sme rodina) vasárnap javasolta a koalíciós tanács összehívását, melyen a négy kormánypárt megtárgyalná Mikulec és Peter Kovařík országos rendőrfőnök esetleges leváltását. Az egyre inkább az ellenzéki retorikát követő Sme rodina elnöke szerint a dolgok annyira előrehaladottak, hogy a témát napirendre kell tűzni. Peter Pčolinský frakcióvezető ráadásul kijelentette, hogy szerinte Mikulecnek és Kovaříknak is le kellene mondania. Peter Pčolinský dühe érhető, hiszen testvére, a korábbi SIS igazgató hónapok óta vizsgálati fogságban van korrupció gyanújával.

 

Ellenben az OĽaNO, a Za ľudí és részben az SaS is kijelentette, hogy nem támogatja Mikulec leváltását.

 

Körkép.sk/SITA

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.