Nyitókép forrása: körkép.sk

 

Már csak 241 személy van a Szputnyik V orosz vakcina első adagjának várólistáján, derül ki az Egészségügyi Elemzések Intézetének (IZA) adataiból. Az orosz oltóanyagra június 30-ig lehetett jelentkezni.

 

Az első  adagra várók között a legtöbben a 20-24 éves korosztályba tartoznak, illetve a legtöbben Pozsony megyében várnak a sorukra. A második oltásra az elérhető adatok szerint 3697-en várnak, a legtöbben a 45-49-es korosztályból kerülnek ki. A várakozók között szintén a Pozsony megyeiek vannak a legtöbben.

 

Szlovákia márciusban vásárolt és hozott el Oroszországból 200 ezer adag Szputnyik V vakcinát. A politikai csatározások és a nem nyugati vakcinákkal szembeni nyilatkozatháború miatt az orosz oltóanyagot Szlovákiában csak nagyon megkésve, a vakcinák lejárati idejéhez közel bocsátották a nyilvánosság rendelkezésére. A hónapokig tartó, politikailag motivált ellenkampány eredményeképpen nagyon alacsony volt az érdeklődők száma. Végül a megrendelt 2 milliós mennyiséget Szlovákiának nem kellett kifizetnie, a leszállított 200 ezerből pedig Oroszország visszavásárolta a fel nem használt 160 ezer adagot.

 

  hirdetes_300x300   

Körkép.sk, Teraz.sk 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.