Nyitókép: bratislavskenoviny.sk

 

Az oltást, illetve a velük kapcsolatos megszorító intézkedéseket elutasítók csütörtökön több órára megbénították a közlekedést Pozsony belvárosában. Még a mentősöknek is meg kellett fordulniuk.

 

Matúš Vallo élesen kritizálta a rendőrség csütörtöki fellépését az elnöki palota előtti területen.

 

„Nem veszem el senkitől a jogot arra, hogy véleményét kifejtse. Hiszem ugyanakkor, hogy az állami rendőrség jobban felkészül az esetleges további tüntetésekre, és a demonstrálók véleményalkotása nem jelenti majd a városi közlekedés megbénítását,“

 

 hirdetes_810x300  

fogalmazott a főpolgármester saját közösségi oldalán.

 

A Hodža-térre nyíló Elnöki palota előtt csütörtökön mintegy 1000-1500 személy verődött össze egy előre nem bejelentett tüntetés keretében. Így tiltakoztak ugyanis az ellen, hogy Čaputová államfő aláírta a beoltottakat és nem beoltottakat szabályozó törvényt.

 

 „ Csakúgy mint Pozsony, én magam is támogatok minden aktivitást, mely segít abban, hogy a járvány harmadik hullámát minél jobban féken tartsuk. Felesleges halálesetek, egészségügyi problémák és gazdasági hatások nélkül a városra nézve,”

 

jelentette ki Vallo. Hozzátette, hogy a tüntetők céljai nagyon messze állnak ezektől a vállalásoktól.

 

„Ráadásul azzal, hogy blokkolták a forgalmat, emberek ezreinek az életét keserítették meg, a Városi Tömegközlekedési Vállalatnak pedig komoly károkat okoztak,“

 

tette hozzá Pozsony főpolgármestere.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.