Nyitókép forrása: Termálne kúpalisko & wellness Podhájska – oficiálna stránka

 

A bellegszencsei termálfürdő kapcsán indított rendőrségi nyomozás már túl van a törvényszéki elemzéseken és az írott dokumentáció összeállításán. Jelenleg a tanúk kihallgatása zajlik – derül ki a rendőrség közléséből.

 

Jelenleg senki ellen sem emeltek vádat, vádemelésre legkorábban a tanúk meghallgatása után kerülhet sor. Michal Slivka rendőrségi szóvivő szerint korai megmondani az ügy következményeit a termálfürdő működtetőjét illetően.

 

A bellegszencsi termálfürdő kapcsán a rendőrség lopás, gondatlan veszélyeztetés, és bűncselekményből származó bevételek legalizálása (pénzmosás) különösen súlyos bűntette ügyében nyomoz.

 

 hirdetes_300x300  

A Szlovák Környezetvédelmi Felügyelet korábbi megállapítása szerint a bellegszencsei termálfürdő engedély nélkül hozta felszínre a hévizet – már 1994-óta -, és a szennyvizet éveken keresztül a Zsitva folyóba torkolló Liska patakba vezették el. A felügyelet vizsgálatai szerint a termálvízben a radioakítv részecskék mennyisége sokszorosan túllépte a megengedett szintet. További információt alábbi cikkünkben olvashat:

 

A bellegszencsei termálfürdő háttere: okirat hamisítása, radioaktivitás, tüntetések és pánikhangulat

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!