Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

Zuzana Čaputová államfő rendelkezik a legtöbb követővel a közösségi oldalon. A második helyen Peter Pellegrini követi. Mindez a kiválasztott politikusok nyilvános profiljainak és oldalainak elemzéséből derült ki, amit a nagyszombati Szent Cirill és Metód Egyetem Tömegkommunikációs Kara dolgozott fel. A politikusok profilját 2020. március 6-tól 2021. július 29-ig követték figyelemmel.

 

Az államfőnek az elemzés végéig 318 445 követője volt, és a járvány kezdetétől összesen 120 000 új követőre tett szert. A legtöbb új követővel Peter Pellegrini rendelkezik, akinek 210 000 új követővel bővült a közösségi oldala.

 

 hirdetes_300x300  

Ezzel ellentétben Igor Matovič, Richard Sulík és Boris Kollár követőinek a száma az utóbbi két hónapban csökkent. Az utóbbi időben egyre több követővel bővült Eduard Heger kormányfő hivatalos oldala is, bár az elemzett profilok/oldalak közül még mindig ő rendelkezik a legkevesebb követővel.

 

Az egyetem Tömegkommunikációs Karának elemzéséből – amelyet a CrowdTangle és a Facebook adtainak felhasználásával végeztek el – kiderült, hogy a járvány kezdete óta a legtöbb interakció Ľuboš Blaha profilján történt, összesen 13 millió.

 

A legtöbb bejegyzés és kommentár Blaha és Pellegrini profilján található. Ezzel ellentétben a legkevesebb bejegyzést és kommentárt Matovič oldala tartalmazza. A Blaha profilján szereplő bejegyzések rendelkeznek a legtöbb megosztással, az első pozitív koronavírusos eset azonosítása óta Blaha több mint kétmillió megosztást gyűjtött be.

 

Egyúttal a Blaha profilján található bejegyzések alatt található a legtöbb reakció is, utána következik Pellegrini és jelentős lemaradással Čaputová.

 

A legtöbb negatív reakció (angry) Ľuboš Blaha és Milan Mazurek posztjai alatt találhatóak, viszont a legtöbb negatív reakciót 2021. július 7-én Zuzana Čaputová államfő kapta, amikor kiposztolta az Alkotmánybíróság döntését az előrehozott választásokról szóló referendummal kapcsolatban.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!