Rajmund, Zelma
  • HUF: 358.66
  • USD: 1.13
  • -5 °C
  • 1 °C

Hirdetés (X)

Belföld

A soviniszta Korčok nekiment Kövérnek a kitelepítések és a Beneš-dekrétumok miatt

Alig telt el néhány nap és Ivan Korčok szlovák külügyminiszter nekiment Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének.

Nyitókép: Szinghoffer Mátyás

 

Alig telt el néhány nap és Ivan Korčok (SaS-jelölt) szlovák külügyminiszter nekiment Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének.

 

A soviniszta szlovák politikus reakciójának apropóját a magyar Országgyűlés elnökének somorjai látogatása szolgáltatta, aki a Somorjáról Kitelepített Magyarok Emlékművének átadásán mondott beszédet.

 

Kövér a somorjai emlékműnél mondott beszédében a történelmi múlt máig megoldatlan problémáira hívta fel a figyelmet a kitelepítések és a Beneš-dekrétum kapcsán. Kövér beszédéről ITT írtunk bővebben.

 

 

Ivan Korčok mai Facebook-bejegyzésében rosszallását fejezte ki, és arra kérte a magyar állami tisztségviselőket, hogy tartsák tiszteletben a Szlovák Köztársaságot, a történelmi eseményekkel pedig Szlovákiát tiszteletben tartva foglalkozzanak.

 

Korčok szerint folyamatosan üzenetek és felvilágosítások érkeznek Budapestről a közös történelemmel kapcsolatban. A szlovák külügyminiszter határozottan elutasítja, hogy Magyarország második legfőbb közjogi méltósága Szlovákiában prezentálja a saját történelemlátását.

 

A miniszter arra kérte a magyarokat, hogy „mérlegeljék a szavaikat, ne sértsék meg a békét, és egyenrangú partnerként tiszteljék Szlovákiát“.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 36 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Dodix
2021. aug. 04. 14:00

Buta tót

nagyapa
2021. aug. 04. 15:28

Ez a magyargyűlölő, soviniszta nem tűri el, hogy szemébe mondják a tényeket. Mint amikor a rablónak szemébe mondják, hogy rabló és az azon megsértődik. A Beneš-dekrétum alapján manapság is magántulajdont kobozhatnak el, de erről nem illő beszélni, mert érzékenyek arra, ha ezt szóbahozzuk. Érthető a pimaszságuk, mivel a "nagy demokrata" EB, EU is szemet huny fölötte, senki nem zavar !? Nekik megvan a maguk hamisított történelmük, amivel a mai napig tömik az új generáció fejét, hogy biztosítsák a magyargyűlöletet még hosszú ideig a Felvidéken. Undoritó állszent ez a paprikajancsi.

Goofy
2021. aug. 04. 16:00

Fáj az igazság, de nagyon.

B, Gy.
2021. aug. 04. 16:28

Csak az a szerencsejuk a szlovakoknak, hogy ez a csodalatos EU szegyenletes kettos politikat folytat es ezert nem lehet bizni egyikben sem.

kulcsargeza
2021. aug. 04. 16:44

Hát ez a "nem nyitok vitát Pelikán elvtárs" minősitett esete.

Gerembes Karcsi
2021. aug. 04. 17:00

Az 1939es és 1945 ős határt vissza kell állítani és még szűnik minden gond és ami marad a tótok oldalán minden ami magyar le rombolni és kilovetni minden korcot és korcsot magnakse maradjon különben sose lesz itt egészséges meg egyezés baszatok meg hány éve papoltok a Benes dekretumrol és változót valami semmi akkor ez mitjelent azt hogy a szlovák kormány egyenest szarik a fejünkre ide referendum kel és cirkusz és vissza azt a határt a budos picsaba mar tenyleg

Minekez
2021. aug. 04. 18:05

Korčok „külügyminiszter” európai szinten egy nagy nulla, bólogató díszpinty, csak itt a magyar kisebbségekkel mer pattogni hogy megmutassa mennyire kemény legény, főleg a szlovák magyarellenes körökben dicsőítik az ilyeneket. Elég csak beleolvasni a fórumokba a hozzászólásokba (már ahol ezt engedi a weboldal cenzora) , amelyek az ilyen és ehhez hasonló témával foglalkoznak, mekkora gyűlölködés folyik felénk. A szlovák történelemhamisítók generációkat hülyítenek, aminek hatása máig él és úgy néz ki hogy a folytonosság biztosítva van, minek ékes példája a "miniszter"is és hozzáteszem ha magyaros a téma, akkor a részrehajlás párttól független is. Az is nem mindegy hogy kik és mire emlékeznek és koszorúznak, ha például holokauszt atrocitásokra, akkor Korcsok hason csúszva ott sír. A magyar megemlékezés az viszont más, belénk mindig lehet rúgni...,meddig?

Szabo Béla
2021. aug. 04. 20:45

csak annyi SK egy lopott kapott ország

Csákói László
2021. aug. 04. 22:49

Korčok szerintem nemcsak europai, de hazai szinten is egy fajsúlytalan "politkus", egy személy, akinek emberek tízezreinek tragikus sorsa nem mond semmit. Mi az, hogy o akrja megmondani a magyar parlament elnokének (vagy akár bárki másnak is), hogy mit tegyen, ill. mit mondjon és mit ne. Én ezt a "kisebbik testvér szindrómájának" tartom, aki tobbnek akar látszani, mint ami. Korčok ilyen torténelmi - politikai éleslátással inkább legeltessen kecskét vagy juhot valahol az Alacsony - Tátra ormain§

Bazooka Joe
2021. aug. 05. 06:43

Az a nép, aki a 2. Világháború háború végén, 3 hó alatt több mint 400.000 saját állampolgárait Gestapónak adta át, inkább ne osztogasson erkölcsi leckéket másoknak.

B, Gy.
2021. aug. 06. 17:34

Az a valosag hogy eszben Korcok a ciposarkaig sem Kover Laszlonak.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Hirdetés (X)

Kövessen minket