Nyitókép: Szinghoffer Mátyás

 

Alig telt el néhány nap és Ivan Korčok (SaS-jelölt) szlovák külügyminiszter nekiment Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének.

 

A soviniszta szlovák politikus reakciójának apropóját a magyar Országgyűlés elnökének somorjai látogatása szolgáltatta, aki a Somorjáról Kitelepített Magyarok Emlékművének átadásán mondott beszédet.

 

 hirdetes_810x300  

Kövér a somorjai emlékműnél mondott beszédében a történelmi múlt máig megoldatlan problémáira hívta fel a figyelmet a kitelepítések és a Beneš-dekrétum kapcsán. Kövér beszédéről ITT írtunk bővebben.

 

 

Ivan Korčok mai Facebook-bejegyzésében rosszallását fejezte ki, és arra kérte a magyar állami tisztségviselőket, hogy tartsák tiszteletben a Szlovák Köztársaságot, a történelmi eseményekkel pedig Szlovákiát tiszteletben tartva foglalkozzanak.

 

Korčok szerint folyamatosan üzenetek és felvilágosítások érkeznek Budapestről a közös történelemmel kapcsolatban. A szlovák külügyminiszter határozottan elutasítja, hogy Magyarország második legfőbb közjogi méltósága Szlovákiában prezentálja a saját történelemlátását.

 

A miniszter arra kérte a magyarokat, hogy „mérlegeljék a szavaikat, ne sértsék meg a békét, és egyenrangú partnerként tiszteljék Szlovákiát“.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 37 olvasónak tetszik ez a cikk.