Máté, Mirella
  • HUF: 354.19
  • USD: 1.17
  • 7 °C
  • 21 °C
Belföld

Az MKP reagált a pozsonyi templomrongálásra és Ivan Korčok Facebook-bejegyzésére

Számunkra a beneši időszak akkor zárul le, ha a szlovák törvényhozás, a köztársasági elnök és a kormányfő bocsánatot kér

Nyitókép: TASR/Dano Veselský

 

Az MKP határozottan elítéli a pozsonyi templomok és egyházi épületek megrongálását. Egyaránt elutasítja a feliratok eszmeiségét, de legfőképp az üzenetek közvetítésének erőszakos formáját. Az MKP minden felnőtt polgár szexuális irányultságát tiszteletben tartja, azonban a társadalmi béke és a normalitás megőrzése érdekében nem támogatja semmilyen szexuális propaganda erőszakos terjesztését.

 

Minden nemzetnek, nemzetközösségnek joga van megemlékezni történelme dicső és szomorú történéseiről, tapasztalatairól egyaránt. A nemzeti tudat egyenrangú része a nyelv és kultúra mellett a történelmi tények ismerete és az abból fakadó összefüggések megértése. Nekünk, felvidéki magyaroknak a háborús veszteségeknél is nagyobb érvágást és mély, nagyon nehezen gyógyuló sebet okozott a hontalanság évei alatt és után tapasztalt meghurcolásunk, a magyar közösség anyagi, szellemi és számbeli lefejezése.

 

Számunkra a történelem ezen szakasza nem lezárt történet! Bármi is legyen a két ország közötti kapcsolatok tétje, számunkra a beneši időszak akkor zárul le, ha a szlovák törvényhozás, a köztársasági elnök és a kormányfő bocsánatot kér tőlünk, és méltányos anyagi és erkölcsi kárpótlást biztosít számunkra.

 

Körkép.sk/sajtóhír

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 17 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Márta
2021. aug. 05. 00:23

Korrekt válasz! Elég volt "a múltat eltörölni" ideológiából. Rövid, tömör, velős válasz. Szép volt MKP! Istent meggyalázni pedig műveletlenség, primitivizmus, esetleg élmények, ettől már nincs lejjebb!

Peter
2021. aug. 05. 13:05

Nagyon jó, de ezt ne nekünk címezzék, mi ezt tudjuk. Megjelenik ez a szlovákok számára valahol .Mert ők azt hiszik, hogy ezt csak egy pár radikális magyar akarja. Gyimesi ..... a többi ,,jó magyarnak,, elég ha van munka meg jó utak....

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Hirdetés (X)

Kövessen minket