Nyitókép: TASR/Pavol Zachar

 

Az oltásellenes tüntetők ismét lezárták a pozsonyi Hodža tér melletti utcákat. A helyszínen a rohamrendőrök is jelen vannak, de egyelőre még nem avatkoztak közbe. Tüntetők egy csoportja a Szabadság tér közelében lévő utat is le akarta zárni, de a rendőrség visszaszorította őket a járdára. A helyszínen uralkodó feszült helyeztet a konfliktusellenes csapat is szemmel tartja.

 

Az elnöki palota előtti bejelentett demonstráción eddig néhány tucat ember tünet. A tüntetés szervezőinek közlése szerint augusztus 28-ig a Hodža tér előtt szeretnének maradni, ugyanis addig jelentették be a hivatalosan a demonstrációs szándékukat.

 

 hirdetes_300x300  

Elmondásuk szerint nem azért jöttek, hogy konfliktust generáljanak. Az a céljuk, hogy tisztességesen kommunikáljanak és kifejezzék a nemtetszésüket a járványellenes óvintézkedésekkel, valamint az oltással kapcsolatban.

 

Több tucat tüntető tartózkodik a Szabadság téren is, ahol egy előre nem bejelentett tüntetés zajlik. A helyszínen a pozsonyi városi rendőröknek kellett beavatkozniuk köztér elfoglalása miatt, ugyanis a demonstrálók sátrakat állítottak fel. Ez a csoport egyelőre nem szeretne csatlakozni a Hodža téren tüntetőkhöz, mondván, nekik az a céljuk, hogy blokkolják a pozsonyi forgalmat, ami eddig nem sikerült nekik.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!