Nyitókép: SITA/Jana Birošová

 

A Vámszedő-ügy III. akció keretében letartóztatott Lenka Witternbergerová, a Pénzügyi Igazgatóság volt vezetője beismerte, hogy korrupciót követett el – tájékoztatott az Aktuality.sk. Wittenbergerovát szabadon engedték, így minden bizonnyal nem kell szembenéznie az őrizetbe vételi eljárás elindításával.

 

Az Aktuality.sk szerint éppen Lenka Wittenbergerová volt az, aki a 2020-as választások előtt alírta a vitás titkosított szerződést 50 millió euró értékben a gyanúsított Michal Suchoba vállalatával, az Alisonnal.

 

 hirdetes_810x300  

Állítólag Lenka Wittenbergerová egy állítólagos „fizetési szalagon“ is szerepelt. František Imrecze, a Pénzügyi Igazgatóság egykori főnöke – szintén gyanúsított a Vámszedő-ügyben – azt vallotta a rendőrségnek, hogy amikor távozott a hivatalából, egy kis cetlit adott át Michal Suchobának, amelyen nevek és számok voltak. A „Lenka 50“ a gyanúsított Wittenbergerová neve mellett szerepelt.

 

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) a Vámszedő-ügy III. keretén belül nyolc személyt gyanúsított meg. Két személyt megvesztegetés, hat személyt pedig kenőpénz elfogadása miatt.

 

SITA/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!