Nyitókép: Reuters

 

Mintegy 3000 önkéntesre lesz szükség Ferenc pápa szeptemberi szlovákiai látogatása során Sasváron, Eperjesen és Kassán. Az érdeklődők navstevapapeza.sk hivatalos weboldalon keresztül jelentkezhetnek – tájékoztatott a Szlovák Püspöki Konferencia.

 

„Az önkéntesek szükség szerint különféle tevékenységekben fognak tudni segíteni. A többségükre már a pápa látogatása előtt szükség lesz. Előzetesen regisztrálni csak online lehet, a helyszínen erre már nem lesz lehetőség“

 

– pontosított a Szlovák Püspöki Konferencia.

 hirdetes_300x300  

 

A regisztráció korhatárhoz kötött, emellett csak olyan személyek jelentkezhetnek, akik teljes beoltottsággal rendelkeznek. Az önkénteseket fehér ruhájukról lehet majd felismerni, ez szimbolizálja majd a pápa fehér ruháját.

 

Pozsonyban mintegy 1200–1300 önkéntest keresnek. Jelenleg nagyjából 500-an jelentkeztek. Az önkéntesek segítenek majd előkészíteni a program utolsó részét, amelyre szeptember 15-én Sasváron kerül sor. Itt a pápa a Hétfájdalmú Szűzanya-bazilikánál egy szabadtéri szentmisét fog celebrálni.

 

Kassán 600–700 önkéntesre lesz szükség, de eddig csak 295-en jelentkeztek. Az önkéntesek munkájára a parkolókban, a vasúti és a autóbuszbusz-pályaudvaron, a helyszínekhez vezető bekötőutakon, a Luník IX-en, a Lokomotíva Stadionnál és közvetlenül a szektorokban lesz szükség. A szervezők szerint mindenhol szükség lesz a segítségükre, ahol sok ember lesz.

 

Eperjesen 1000 önkéntest keresnek, eddig nagyjából 120-an jelentkeztek. Az önkéntesek segítségére a parkolókban, az információs és technikai feladatok ellátásánál, az egyes szektorokban, a sajtóközpontban és a meghívott vendégek fogadásánál lesz szükség.

 

Ferenc pápa szeptember 12. és 15. között látogat Szlovákiába. Pozsonyon kívül Eperjesre és Kassára is ellátogat, ahol a Luník IX roma lakótelepet is felkeresi. A látogatása utolsó napján részt vesz a sasvári zarándoklaton.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!