Nyitókép: TASR/AP Photo/Marco Vasili

 

A kormány több mint 5,4 millió eurót különített el a pápalátogatás előkészítésére.

 

A több mint ötmillió eurót különféle szubjektumok támogatására fogják felhasználni. Például a Szlovák Püspöki Konferencia 72 000 eurót kap a résztvevők regisztrálásának biztosítására, illetve további 41 000 eurót a pápalátogatás logisztikai-adminisztratív ügyeinek biztosítására. Az egyik legnagyobb támogatást az Eperjesi Görögkatolikus Érsekség kapja, amelyből az eperjesi városháza előtti szentmise költségeit fogják fedezni.

 

 hirdetes_300x300  

A kormány a legnagyobb pénzcsomagot a római katolikus egyház és a Pozsonyi Érsekség számára különítette el. Ők több mint 780 000 eurót költhetnek a pápai látogatás előkészítésére, valamint a sasvári (Šaštín) szertartás lebonyolítására.

 

A második legnagyobb támogatást – több mint 640 000 eurót – a Kassai Érsekség kapja, melyből a Lokomotíva stadionban és a Luník IX lakótelepen megrendezésre kerülő szertartásokhoz szükséges műszaki szolgáltatások költségeit fogják kifizetni.

 

Emellett a kormány azt is jóváhagyta, hogy szeptember 6. és 15. között a Szlovák Fegyveres Erők legfeljebb 1300 tagját helyezzék készenlétbe. Továbbá sugárzási, kémiai és biológiai vizsgálatok elvégzésére szolgáló speciális műszaki berendezések és három helikopter alkalmazását is engedélyezték.

 

Ferenc pápa szeptember 12. és 15. között érkezik Szlovákiába. Pozsonyon kívül ellátogat Eperjesre és Kassára is, ahol a Luník IX. roma lakótelepen is látogatást tesz. A látogatása utolsó napján a Szentatya részt vesz a sasvári nemzeti búcsún.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!