Nyitókép: SITA/Alexandra Čunderlíková

 

A pedagógusok és az iskolai alkalmazottak kötelező oltása lassan „felszínre kerül“ – jelentette ki Branislav Gröhling (SaS) oktatásügyi miniszter, aki beszélni szeretne a rendőrök, az egészségügyi dolgozók és a tanárok kötelező oltásáról. Úgy véli, hogy ezzel a témával kapcsolatban nemcsak a politikai pártoknak, hanem a kormánynak is állást kell foglalnia. Amennyiben a beoltottak száma nem fog növekedni, Radovan Sloboda (SaS), az oktatásügyi bizottság alelnöke is támogatni fogja a tanárok kötelező oltását.

 

Gröhling elmondása szerint Vladimír Lengvarský (OĽaNO-jelölt) egészségügyi miniszterrel együtt folyamatosan felvetik a kötelező oltás témáját.

 

 hirdetes_810x300  

„Továbbra is fel fogjuk vetni ezt a témát, hogy megbeszéljük, bizonyos foglalkozások számára nem kellene-e kötelezővé tennünk az oltást. Ide tartoznának az egészségügy dolgozók, a szociális ellátásban dolgozók, a rendőrök, a pedagógusok és az iskolai alkalmazottak is. Ezzel egy olyan környezetet szeretnénk kialakítani, amelyben ezek a területek tovább tudnánk működni“

 

– konstatálta a miniszter.

 

Sloboda szerint, ha Szlovákiában bárhol bezár egy osztály, az a felelőtlenek felelőtlensége miatt fog bekövetkezni. A politikus úgy véli, amennyiben nem fog emelkedni a beoltottak száma, az összes tanárt és iskolai alkalmazottat kötelezően be kell oltani.

 

Gröhling egyúttal arra is felhívta a figyelmet, hogy a magas fokú átoltottság hozzájárul az iskolák biztonságos működéséhez és a jelenléti oktatáshoz.

 

Az oktatásügyi tárca augusztus 16-án telefonos ügyfélszolgálatot indít, melynek keretében azokkal az igazgatókkal és iskolai alkalmazottakkal kíván beszélni, ahol alacsony az átoltottsági szint.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!