Taksony
  • HUF: 369.63
  • USD: 1.13
  • 0 °C
  • 6 °C

Hirdetés (X)

Belföld

A Most-Híd szerint szeptemberben tartja első, közös kongresszusát az Aliancia-Szövetség

Érdemes fenntartásokkal kezelni Solymos Lászlóék mai bejelentését.

Nyitókép: teraz.sk

 

Bár megegyezés még koránt sincs a közös dolgokról, mi több, az MKP legfelsőbb szerve jóvá sem hagyta az összeborulást, a Most-Híd mai nyilatkozatában falhoz állította politikai partnereit.

 

Pártsajtójukban megjelent kurta közleményük szerint szeptember második felében kerülhet sor az MKP – Most-Híd – Összefogás hármasából alakuló Aliancia-Szövetség első, közös kongresszusára.

 

Furcsa bejelentés

 

A bejelentés felettébb furcsa körülmények között látott napvilágot, azt ugyanis csak a Most-Híddal érdekszövetségben levő napilap közölte. Cikkünk megjelenésének pillanatában sehol máshol nem volt hír róla. Sem közös sajtótájékoztató, sem közös sajtónyilatkozat nem előzte meg a bejelentést, miközben korábban ennél banálisabb témákban is ott díszelegtek a kamerák előtt a választók bizalmát már korábban elvesztő három párt politikusai.

 

Az MKP legutóbbi Országos Tanácsa lényegében elutasította a Forró Krisztián vezetésével kialkudott feltételrendszert az összeborulásról. Mi több, a felvidéki magyarság számára több olyan fontos feltételt is szabott az Aliancia-Szövetség számára, mit a piros-fehér-zöld, azaz a nemzeti színek megjelenése a közös logóban. Vagy hogy az immár második éve alakulgató közös párt tárgyalási nyelvének a magyarnak kell lennie, fel kell vállalnia az autonómia és a Beeneš-dekrétumok rendezésének kérdését, stb.

 

Ezekre a feltételekre az elmúlt hónapokban sem a szlovák-magyar vegyespárt, sem az Összefogás nem reagált. A Most-Híd ellenben bejelentette, hogy szeptemberben közös kongresszus elé néz az Aliancia-Szövetség. Anélkül, hogy az MKP legfelsőbb szerve jóváhagyta volna önmaga megszűnését.

 

A Körkép.sk úgy tudja, a mai, felettébb furcsa közlemény hátterében a vegyespárt saját, belső döntése áll, miszerint ha szeptember végéig nem sikerül tető alá hozniuk a hárompárti szövetséget, a Most-Híd új partnerek után néz.

 

Ilyen körülmények között tehát érdemes fenntartásokkal kezelni Solymos Lászlóék mai bejelentését.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 7 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Márta
2021. aug. 15. 16:48

Igen, én is olvastam az Aktualityt. Meg sem fordult a fejemben,hogy megint egy önálló akcióról van szó! Üdvözöltem, hogy végre történik valami, mert egyébként nem vesznek minket magyarokat komolyan, míg nem lesz önálló képviseletünk. El is indult egy komoly kommentáradat. Ebből látszik, párt nélkül senki nem vesz komolyan minket. Ha már a magyar magyarnak ellensége Szlovákiában is, ne akarjunk semmit. Törődjünk bele sorsunkba és örüljünk a koncnak, amit odadobnak nekünk.

B, Gy.
2021. aug. 15. 17:22

A hidasokat nem a mi sorsunk erdekli ok egy haszonleso banda.Vegul elerik celjukat a szlovakok felfalnak minket .Szegyeljek magukat az almagyar arulo bagazs.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Hirdetés (X)

Kövessen minket