Nyitókép: teraz.sk

 

Bár megegyezés még koránt sincs a közös dolgokról, mi több, az MKP legfelsőbb szerve jóvá sem hagyta az összeborulást, a Most-Híd mai nyilatkozatában falhoz állította politikai partnereit.

 

Pártsajtójukban megjelent kurta közleményük szerint szeptember második felében kerülhet sor az MKP – Most-Híd – Összefogás hármasából alakuló Aliancia-Szövetség első, közös kongresszusára.

 

Furcsa bejelentés

  hirdetes_300x300   

 

A bejelentés felettébb furcsa körülmények között látott napvilágot, azt ugyanis csak a Most-Híddal érdekszövetségben levő napilap közölte. Cikkünk megjelenésének pillanatában sehol máshol nem volt hír róla. Sem közös sajtótájékoztató, sem közös sajtónyilatkozat nem előzte meg a bejelentést, miközben korábban ennél banálisabb témákban is ott díszelegtek a kamerák előtt a választók bizalmát már korábban elvesztő három párt politikusai.

 

Az MKP legutóbbi Országos Tanácsa lényegében elutasította a Forró Krisztián vezetésével kialkudott feltételrendszert az összeborulásról. Mi több, a felvidéki magyarság számára több olyan fontos feltételt is szabott az Aliancia-Szövetség számára, mit a piros-fehér-zöld, azaz a nemzeti színek megjelenése a közös logóban. Vagy hogy az immár második éve alakulgató közös párt tárgyalási nyelvének a magyarnak kell lennie, fel kell vállalnia az autonómia és a Beeneš-dekrétumok rendezésének kérdését, stb.

 

Ezekre a feltételekre az elmúlt hónapokban sem a szlovák-magyar vegyespárt, sem az Összefogás nem reagált. A Most-Híd ellenben bejelentette, hogy szeptemberben közös kongresszus elé néz az Aliancia-Szövetség. Anélkül, hogy az MKP legfelsőbb szerve jóváhagyta volna önmaga megszűnését.

 

A Körkép.sk úgy tudja, a mai, felettébb furcsa közlemény hátterében a vegyespárt saját, belső döntése áll, miszerint ha szeptember végéig nem sikerül tető alá hozniuk a hárompárti szövetséget, a Most-Híd új partnerek után néz.

 

Ilyen körülmények között tehát érdemes fenntartásokkal kezelni Solymos Lászlóék mai bejelentését.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 7 olvasónak tetszik ez a cikk.