Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

Az SaS legújabb állásfoglalásában a vakcinalottót kritizálta, amelyet szerencsétlennek és diszkriminatívnak minősített.

 

 „Jelenleg nem tudjuk megmondani, hogy a vakcinalottó hány embert győzött meg arról, hogy beoltassa magát, de annyi biztos, hogy tegnap egy abszurd show-t láttunk a tévében. Amellett, hogy a több tízmillió eurót effektívebben és észszerűbben is fel tudtuk volna használni, a nyereménytől egy olyan hölgy esett el, aki interneten keresztül nézte az adást“

 

– írta állásfoglalásában Roman Foltin, a parlament kultúra- és médiabizottságának tagja. Véleménye szerint valakit néhány másodperces különbség választott el 400 ezer eurótól, Igor Matovič pedig ezen szórakozik a Facebook-oldalán.

 hirdetes_810x300  

 

„Ha az a cél, hogy iróniával és gúnnyal ébresszünk bizalmat az emberekben az oltás iránt, akkor annak éppen az ellenkezője fog bekövetkezni“

 

– tette hozzá Foltin.

 

A kritikához Juraj Droba pozsonyi megyeelnök is csatlakozott, aki úgy véli a vakcinalottó diszkriminatív a siketekkel, vakokkal és az idősekkel szemben.

 

A vakcinalottó vasárnapi adásának több érdekes pillanata is volt, hiszen az öt kisorsolt személyből négyen nem teljesítették a sorsolás feltételeit, így nem nyerték meg a 100 ezer eurós prémiumot, amely minden sikertelen próbálkozás után ugyanakkora összeggel emelkedett.

 

​A kisorsolt személyeknek 20 másodpercük van arra, hogy felvegyék a telefont, ezután szintén 20 másodpercet kapnak arra, hogy bemondják a televízió képernyőjén megjelenő jelszót. Ez ötből négy embernek nem sikerült.

 

Igor Matovič Facebook-bejegyzése szerint rögtön az első adás drámában torkollott, ugyanis az egyik sikertelen játékos azért vesztett el 300 ezer eurót, mert nem nézte a tévét, a másik pedig amiatt esett el 400 ezer eurótól, mert lassú volt az internete.

 

SITA/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!