Nyitókép: TASR

 

Robert Kaliňák (Smer-SD) volt belügyminiszter tagadja azokat az információkat, miszerint a belügyi tárcánál egy vásárlásokat manipuláló és túlárazott technikákat vásároló bűnszervezet működött volna a vezetése alatt. Állítása szerint a szóban forgó projektek keretén belül több millió eurót sikerült megspórolniuk. A meggyanúsítással kapcsolatban úgy vélekedett, ez nem más, mint egy felbérelt tanú kétségbeesett ellentámadása.

 

Kaliňák szerint az önkéntes tűzoltó testületeknek vásárolt technikai eszközök projektje az egyik legsikeresebb projekt volt a belügyminiszteri ténykedése alatt. Kiemelte, hogy a projektet az Európai Unió is áttanulmányozta, és végül 100 millió euró átfizetése mellett döntött.

 

 hirdetes_400x285  

„Teljesen komikusak azok a csalási vádak, amelyeket az aktuálisan felbérelt, hamisan tanúskodó tanú állít. Sőt, a technikai eszközök árelemzése során rájöttünk, hogy a belügyminisztérium a transzparens versenykiírásoknak köszönhetően több millió eurót spórolt meg“

 

– állítja Kaliňák.

 

Az Aktuality.sk múlt héten arról tájékoztatott, hogy a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) nyomozói szerint a volt kormány idején egy bűnszervezet működött a belügyi tárcánál, amely eurómilliókat húzott ki különféle projektekből. Mindez 2015 és 2020 között történt, amikor a belügyminisztériumot a Smer-SD jelöltjei, Robert Kaliňák és Denisa Saková vezették. A közbeszerzéseket a bűnszervezet legmagasabb fokán álló személyekhez közeli cég nyerte.

 

Denisa Saková volt belügyminiszter nyilatkozata szerint sokkolta az az információ, miszerint a belügyi tárcánál bűnszervezet működött.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.