Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

A 12 és 17 év közötti gyerekek és fiatalok beoltottsági szintje jelenleg 20 százalékon áll Szlovákiában. A hírről Branislav Gröhling oktatásügyi miniszter számolt be csütörtökön Kassán.

 

A tárcavezető elmondta, hogy míg például Kassán 24 százalék a beoltott gyerekek és fiatalok aránya, addig Gölnicbányán csak 8, Szobráncon és Iglón 12, Tőketerebesen és Nagymihályon 11.

 

Országosan a tanárok 66 százaléka már be lett oltva, ami Gröhling szerint még mindig nem elégséges a biztonságos iskolai környezet kialakításához. Az NCZI adatai szerint az ország keleti részében a legalacsonyabb az oltottsági arány globálisan: Kassán 44 százalék, a Kassa-környéki járásban és a Rozsnyói járásban 35 %, a Szobránci, Iglói és Tőketerebesi járásban 34 %, a Nagymihályi járásban 33 %, a Gölnicbányai járásban pedig csak 29 %.

 

 hirdetes_300x300  

Gröhling felhívta a figyelmet arra, hogy az alacsony oltottsági szinttel rendelkező járásokban a legnagyobb a veszélye a koronavírus terjedésének az iskolák szempontjából is. Mint fogalmazott, az, hogy milyen formában működhetnek majd az iskolák, a beoltottságtól függ.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!