Nyitókép: SITA/AP

 

A Szlovák Közegészségügyi Hivatal tájékoztatása szerint a kórházakban kezelt covidos betegek 97%-a nem volt beoltva. A statisztikai adatok a 2021. január 1-jétől július 31-ig tartó időszakra vonatkoznak.

 

A megfigyelt időszakban az Epidemiológiai Információs Rendszer 16 117 kórházi ellátásra szoruló beteget regisztrált a fertőző osztályokon és az átcsoportosított részlegeken.

 

 hirdetes_810x300  

„Pozitív oltási anamnézissel 508 kórházi kezelésre szoruló beteg rendelkezett, ami 3,1%-ot tesz ki. Az oltatlan páciensek közül 15 609-en szorultak kórházi ellátásra“

 

– jegyezték meg a higiénikusok.

 

A higiénikusok felhívták a figyelmet arra, hogy a kutatások és a nemzeti statisztikák is megerősítik, hogy az oltásnak köszönhetően csökken a megfertőződés valószínűsége.

 

„Egyedülálló esetekben előfordulhat, hogy a beoltott személy is megfertőződik, de az adatok bizonyítják, hogy a beoltottaknak enyhe lefolyású a betegségük és kevés az esélye annak, hogy kórházi ápolásra szorulnak“

 

– tették hozzá.

 

A higiénikusok megjegyezték, hogy az oltásnak köszönhetően megakadályozhatjuk az egészségügyi rendszer túlterheltségét, a páciensek hozzájuthatnak kivizsgálásokhoz, a szűrővizsgálatokhoz és a szükséges kezelésekhez.

 

Elmondásuk szerint a klinikai vizsgálatok bebizonyosították, hogy a vakcinák azon személyek esetében is hatékonyak, akiket súlyos lefolyású COVID-19 veszélyeztet. Ide tartoznak az asztmások, a krónikus tüdőbetegek, cukrosok, magas vérnyomással küzdők, májbetegségben és elhízásban szenvedők.

 

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.