Nyitókép: TASR/Milan Kapusta

 

Az üzletek és a szolgáltatások üzemeltetőinek újonnan két kézikönyv áll a rendelkezésükre, amelyek bemutatják és elmagyarázzák a frissített COVID-automatával kapcsolatos járványellenes óvintézkedéseket. A kézikönyveket a Szlovák Közegészségügyi Hivatal dolgozta ki.

 

„Az egyik kézikönyv a gasztronómiai ágazatban tevékenykedő üzemeltetőkre vonatkozik, míg a másik kézikönyv az üzletek és szolgáltatások üzemeltetőire“

 

– tájékoztatott Daša Račková szóvivő.

 hirdetes_300x300  

 

Közlése szerint az üzemeltetők a kézikönyvekben választ kapnak az egyes rezsimekkel és kapacitáskorlátokkal kapcsolatos leggyakoribb kérdésekre, amelyek meghatározzák az egyes telephelyek, szolgáltatások és üzletek működését.

 

„A kézikönyvek tájékoztatást nyújtanak arról, hogyan kell tájékoztatni az ügyfelet az adott telephely által választott rezsimről, és miként kell elvégezni az ügyfelek iratainak ellenőrzését“

 

– pontosított a szóvivő. A kézikönyv információt tartalmaz az OverPass (https://slovenskoit.sk/overpass/) alkalmazás használatáról is.

 

Az alkalmazást az üzemeltetőknek és a tömegrendezvények szervezőinek hozták létre, hogy megkönnyítsék az ügyfél immunitási státusával kapcsolatos dokumentumok ellenőrzését.

 

A két kézikönyv elérhető ITT.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!