Nyitókép: printscreen rtvs.sk

 

A pénzügyminisztérium közzétette az Egészségesnek lenni nyerő (Byť zdravý je výhra) verseny módosított alapszabályát. Azt a jelszót, amelyet a vasárnapi vakcinalottó során a kisorsolt személynek kell bemondani, már a telefonhívás előtt közzé fogják tenni. A jelszót a látássérültek miatt a műsorvezetőknek is el kell mondaniuk.

 

A vakcinalottó egész, módosított alapszabálya elérhető a pénzügyi tárca oldalán. Az alapszabály kiegészítésekor a tárca a fogyatékkal élőkre is gondolt.

 

 hirdetes_300x300  

„A fogyatékosok és egészségkárosodottak esetében kiterjesztettük a segítségnyújtás lehetőségét, így az adott jelszót a hozzátartozóik is bemondhatják a telefonba. Ezzel nemcsak a fogyatékosokra gondolt a tárca, de az idősekre is, akik szintén igénybe vehetik a családtagjuk vagy azon ismerősük segítségét, akiben megbíznak“

 

– jelentette ki a tárca, hozzátéve, hogy ezzel a lehetőséggel azok a személyek élhetnek, akik nem képesek az élő közvetítés során bemondani a jelszót.

 

A jelszót a műsorvezetők is többször el fogják ismételni

 

A vakcinalottó alapszabályának módosításával kapcsolatban Filip Púchovský, az RTVS PR-menedzsere is nyilatkozott.

 

A menedzser magyarázta szerint a jelszót egy vendég fogja borítékban bevinni a stúdióba, amelyet a boríték felnyitása után hangosan fel fognak olvasni, ezután pedig a stúdió LED-falán addig lesz feltüntetve, amíg a kisorsolt személlyel véget nem ér a telefonhívás.

 

„A jelszó néhányszor a televízió képernyőjén lévő sávban is meg fog jelenni. A jelszó ábrázolására szánt idő többszörösen meghaladja azt az időt, amely a különböző jelátvitel miatt késleltetheti az adást“

 

– magyarázta Púchovský, majd hozzátette, hogy a sikeres telefonhívás után a műsorvezetők megbizonyosodnak arról, hogy a kisorsolt személy nézi-e a televíziót, és látta-e vagy hallotta-e a jelszót. Ezt követően elindítják az időmérőt, melynek keretén belül a kisorsolt személynek be kell mondani a jelszót ahhoz, hogy megnyerje az összeget.

 

A vasárnapi műsort jelnyelvre is tolmácsolni fogják, emellett a hallássérültek számára rejtett feliratok is rendelkezésre fognak állni. Púchovský szerint a jelszót a műsorvezetők is többször el fogják ismételni, hogy a látássérültek is megjegyezzék.

 

Az pénzügyi tárca azt is hozzátette, hogy péntekig több mint 865 ezer regisztráció érkezett a www.bytzdravyjevyhra.sk oldalra, így az e heti vasárnapi sorsoláson mintegy 1,5 millió szelvény közül sorsolhatnak.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.