Nyitókép: Pixabay

 

A Tátrai Nemzeti Park (TANAP) igazgatósága vizsgálatot indított a Csorba-tóban (Štrbské pleso) úszó lengyel turisták ügyében – közölte Kristína Bocková, a Szlovák Köztársaság Állami Természetvédelmi Hivatal szóvivője, majd hozzátette:

 

„Sajnáljuk, hogy az éves szinten kihangsúlyozott úszási tilalom ellenére, újra és újra ignoráns turisták, szegik meg ezt a tilalmat és mennek be a tavak vizébe. Mindazonáltal úgy gondoljuk, hogy a nemzeti park látogatóinak túlnyomó többsége tiszteletben tartja a törvényeket és tisztelettel viseltetik a természettel szemben.”

 

A tátrai tavak és patakok egy egyedülálló, de egyben érzékeny ökoszisztéma, így a környezetben bekövetkező legkisebb változások is ritka fajok kihalásához vezethetnek. Bocková hozzátette, hogy a hivatásos természetőrök mellett önkéntes parkőrök is részt vesznek a terület ellenőrzésében.

 

 hirdetes_300x300  

„Mind az önkéntes, mind a hivatásos őrök csak akkor szabhatnak ki bírságot, ha közvetlen tanúi a törvénysértésnek, ami természetesen a terület nagysága miatt nem mindig lehetséges.”

 

– zárta szavait.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!