Nyitókép: Montázs (Körkép.sk)

Frissítve: 12.19 A kormány holnapi ülésén tárgyalja Zuzana Kumanová (Za ľudí), a Kulturális minisztériu államtitkárának visszahívását. A Körkép.sk úgy tudja, hogy helyére Viera Leščáková, a Za ľudí korábbi parlamenti képviselője kerülhet. Az erről szóló javaslatot Veronika Remišová miniszterelnök-helyettes, a Za ľudí elnöke terjeszti be. Cikkünk írásakor az erről szóló javaslat még nem szerepelt a Kormányhivatal honlapján.

 

Kumanová az elmúlt időszakban viszonylag jó kapcsolatot alakított ki a nemzeti közösségekkel, köztük a felvidéki magyarság tagjaival is. Gyimesi György (OĽaNO), a parlamentben a magyar ügyeket felvállaló kormánykoalíciós képviselő közösségi oldalán nyíltan mondott köszönetet Kumanovának az eddigi együttműködésért.

 

„Szeretném megköszönni a Kulturális Minisztérium államtitkárának, Zuzana Kumanovanának az együttműködést és a személyes hozzájárulását a nemzeti közösségek kultúrájának támogatásánál. Sikeres lépéseket kívánok az új pozíciójában”

 

– írta közösségi oldalán.

 hirdetes_300x300  

 

 

A Körkép.sk úgy tudja, hogy a váltás hátterében a Za ľudín belüli hatalmi harcok állnak, melynek köszönhetően Leščáková elvesztette parlamenti mandátumát. Helyére ugyanis Mária Kolíkovához közeli személy került. A pártelnök, Veronika Remišová azonban továbbra is a politikában szeretné látni Leščákovát.

 

Az eddigi államtitkár, Kumanová további sorsáról egyelőre nincs információ.

 

Leščáková a legutóbbi parlamenti választásokon 15. helyen szerepelt a Za ľudí választási listáján és pótképviselőként szerzett mandátumot. A parlamentben jellemzően oktatásügyi és szociális kérdésekkel foglalkozott.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.