Nyitókép: reprofoto (rendőrség Fb-oldala)

 

A dunaszerdahelyi rendőrök az éjjeli szolgálat során egy Mercedes-Benz típusú gépkocsit üldözésébe kezdtek, mely nem reagált a felszólításokra, hogy álljonmeg. Ehelyett nagy gyorsasággal menekülni kezdett. A rendőrök a levegőbe és a kerékre leadott lövésekkel is próbálták megállítani, de a jármű vezetője átlőtt kerekekkel is még több kilométeren keresztül menekült. Őrült száguldását csak az egyik nagyudvarnoki utca végén álló sorompó állította meg.

 

Utastársát letartóztatták, de a sofőr elmenekült a közeli kukoricásba. A rendőrség szerint a volán mögött egy 24 éves férfi ült.

 

„A rendőrök több nyomot is rögzítettek, a sofőr utastársát, akinek drogügyei is vannak, pedig feltartóztatták. A sofőr szintén ismert a rendőrök előtt, korábban többek között a jogosítványát is bevonták. Hogy valóban ő vezette-e a gépkocsit, a későbbiekben fog bizonyítást nyerni,“

 

 hirdetes_300x300  

nyilatkozta Zlatica Antalová, a rendőrség nagyszombati szóvivője.

 

 

A rendőrség az üggyel kapcsolatban hivatali személy akadályoztatása jogcímén indított eljárást. Amennyiben a jogsértés bizonyítást nyer, két évig terjedő börtönbüntetés szabható ki.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.