Nyitókép: TASR

 

Leváltották Zuzana Kumanovát, a kulturális minisztérium államtitkárát. A kormány szerdán hagyta jóvá az államtitkár leváltásáról, és utódja, Viera Leščáková kinevezéséről szóló javaslatot.

 

Zuzana Kumanová – aki a tárcán belül a kisebbségi és regionális kultúráért felelt – leváltását Veronika Remišová, a Za ľudí párt elnöke és miniszterelnök-helyettes kezdeményezte Natália Milanová (OĽaNO) kulturális miniszternél.

 

 hirdetes_810x300  

Lépését azzal magyarázta, hogy a kulturális minisztérium államtitkárának cseréjéről szóló döntés a koalíciós szerződés értelmében a Za ľudí kompetenciájába tartozik.

 

A személycserét a Mária Kolíková körüli párttagok is kritizálták, akik szerint az államtitkár leváltása büntetés azért, mert Kumanová támogatta a rendkívüli pártkongresszus összehívását. Egyúttal arra is rámutattak, hogy Leščáková semmilyen tapasztalattal nem rendelkezik a kultúra területén. Remišová ugyanakkor azzal érvel, hogy Leščáková az oktatásügyben szerzett tapasztalataival a kultúra művelődési vonalát tudja erősíteni.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!