Nyitókép: TASR/Martin Baumann

 

Szlovákiában továbbra is stabil a járványhelyzet. A kórházi kezelésre szoruló betegek száma nem növekszik, és az újonnan regisztrált fertőzöttek száma is viszonylag stabil – jelentette ki a szerdai kormányülés után Vladimír Lengvarský (OĽaNO-jelölt) egészségügyi miniszter.

 

„A V4-es országokon belül enyhén növekszik a fertőzöttek száma. Ami az átoltottságot illeti, az EU-s átlagtól 20%-kal vagyunk lemaradva“

 

– konstatálta Matej Mišík, az Egészségügyi Elemzések Intézetének igazgatója.

 hirdetes_300x300  

 

Az elmúlt hétben naponta átlagosan 115 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak. Az elmúlt két hétben a megfertőződött személyek 74%-a nem volt beoltva. Kórházi kezelésre 47 páciens szorul, a legtöbben Kassa megyében.

 

„A fertőzöttek száma az elmúlt hetekhez hasonlóan viszonylag stabil és enyhe“

 

– tette hozzá Mišík.

 

Egyúttal hozzátette, arra számít, hogy az új tanév megkezdésével megnövekedik az érdeklődés az oltás iránt. Jelenleg nyolc olyan járás van, ahol a beoltott lakosok száma meghaladja az 50%-ot.

 

„Egyre inkább csökken az 50 év feletti oltatlan személyek száma. Ezáltal növekszik azoknak a járásoknak a száma, ahol az átoltottság a 65%-os határhoz közelít. Amennyiben az adott járás eléri ezt a határt, a COVID-automata alapján enyhébb besorolásba kerül“

 

– értékelte Mišík.

 

Az egészségügyi miniszter kiemelte, a harmadik adag oltás lehetőségét továbbra is vizsgálják.

 

„Nem kizárt, hogy egy-két héten belül megszületik a döntés“

 

– pontosított Lengvarský.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!