Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

Azzal, hogy ejtették a vádat Vladimír Pčolinský, a Szlovák Információs Szolgálat (SIS) volt igazgatója ellen, bebizonyosodott, hogy a vádak törvénytelenek voltak. Amennyiben továbbra is folytatódni fognak a törvénytelen vádemelések és a tanúk manipulációja, a Sme rodina mozgalom abban nem kíván részt venni, és a koalíciós partnerekkel tárgyalást fog kezdeményezni az előrehozott választásokról – jelentette ki sajtótájékoztatóján Boris Kollár házelnök (Sme rodina).

 

Abban az esetben, ha megismétlődik az, ami Vladimír Pčolinskýval történt, a Sme rodina meg fogja gondolni, hogy továbbra is a koalíció részese kíván-e maradni. Kollár azt is közölte, hogy Pčolinský nem tér vissza az SIS igazgatói székébe.

 

 hirdetes_810x300  

A házelnök kihangsúlyozta, hogy Pčolinský esetében rengeteg törvényt sértettek meg. Ondrej Urban, Pčolinský ügyvédje szerint 17 esetben sértették meg a büntetőjogi eljárást és több esetben a büntető törvénykönyvet.

 

„Több mint fél évvel ezelőtt felhívtuk a figyelmet arra, hogy nagyon rossz lenne, ha az igazságszolgáltatás ingája ellenkező irányba fordulna, és emberek csoportja, még ha nemes céllal is, de privatizálnák az igazságszolgáltatást“

 

– jegyezte meg Kollár. A Sme rodina ilyen praktikáktól szeretne elhatárolódni.

 

Milan Krajniak munkaügyi miniszter, a Sme rodina alelnöke megjegyezte, hogy fél évvel ezelőtt azt hangoztatták, hogy nem akarják átélni azt, ami az előző garnitúra idején történt, amikor szőnyeg alá söpörték a különböző ügyeket. Mint mondta, ők az elejétől fogva tudták, hogy Pčolinský ártatlan.

 

SITA/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!