Nyitókép: TASR/Martin Baumann

 

Szlovákiában egyelőre jó a járványhelyzet. Az egészségügyi ellátás terén továbbra is stabil a helyzet – jelentette ki kedden Vladimír Lengvarský (OĽaNO-jelölt) a kormányülés után.

 

A reprodukciós szám 1,05 és 1,15 között mozog. Jelenleg 66 koronavírusos pácienst ápolnak a kórházakban, lélegeztetőgépre pedig négy személy szorul. Az utóbbi időben azonban egyre többször riasztják a mentősöket covidos páciensekhez. A legtöbb esetben erre a Kassai kerületben került sor.

 

 hirdetes_300x300  

Pillanatnyilag a legtöbb koronavírus-fertőzöttet Grúzia, Montenegró, Koszovó, az Egyesült Királyság és az USA jegyzi. A koronavírusos esetek száma a leggyorsabban Koszovóban, Bosznia-Hercegovinában, Magyarországon, Albániában és Németországban növekszik. A szomszédos országok közül a hétnapos incidencia Ausztriában emelkedik a leginkább, itt ugyanis 100 ezer lakosra 104 fertőzött jut. Ausztria után Ukrajna a második (100 ezer lakosra 31 fertőzött jut) és Csehország a harmadik (100 ezer lakosra 13 fertőzött jut).

 

A koronavírus elleni vakcina első dózisát eddig a hazai polgárok 43%-a kapta meg, azaz 2 351 423 személy. Teljes oltottsággal 2 134 158 személy rendelkezik. Az 50 év feletti polgároknak pedig a 60%-a van beoltva.

 

Pénteken már ismert lesz az egészségügyi tárca állásfoglalása a harmadik, megerősítő vakcinával kapcsolatban.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.