Nyitókép forrása: SITA/Alexandra Èunderlíková

 

Már nem lehet olyan, hogy egész iskolákat teljesen bezárjanak az országban a járvány miatt – jelentette ki Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszter a 2021/2022-es iskolai év kezdetének apropóján.

 

„Nagyon fontos változás, amit sikerült elérnünk az előző járványhullám időszakával ellentétben, hogy módosítottuk a COVID-automatát. Azt úgy működik, hogy minden iskola minden gyermek számára minden járásban mindig nyitva lesz. Ilyen engedmény csak az oktatás terén van”

 

hangsúlyozta a miniszter, hozzátéve, hogy kifejezetten örül annak, hogy a járványszakértők és az egészségügyi miniszter is megértette, hogy többé nem fordulhat elő olyan, minden egész iskolákat zárjanak be a járvány miatt.

 

Gröhling szerint a víruspozitív esetek előfordulása alapján csak osztályokat és nem iskolákat fognak bezárni. Gröhling szerint a minisztérium anyagi forrásokat bocsátott az iskolák rendelkezésére, mert a korábbi tapasztalatok azt mutatták, hogy nem minden intézménynek volt elsődlegesen maszkokra és védőfelszerelésre szüksége.

 hirdetes_300x300  

 

A miniszter nagy különbségnek látja azt is, hogy a legutóbbi tanévnyitó idején még nem volt oltási kampány, most azonban a lakosság egy jelentős része már be van oltva.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!