Nyitókép: TASR/Martin Baumann

 

Maroš Žilinka főügyész elutasítja, hogy ő intézte volna el azt, hogy ejtsék a vádakat Vladimír Pčolinský, a Szlovák Információs Szolgálat (SIS) volt igazgatója ellen. Egyúttal bírálta azokat a politikusokat, akik ezzel vádolják őt.

 

Hangsúlyozta: nem hagyja magát semmilyen módon megfélemlíteni, és azt sem engedi, hogy a politikusok, a média vagy bárki más kényszerítsen ki belőle döntéseket – jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján.

 

 hirdetes_400x285  

„Nem tartozom senkinek, nem vagyok senkinek sem a hűbérese. A szakmai kereteken kívül egyetlen politikussal sem kommunikálok. Ezért is utasítom vissza azokat a rágalmakat, amelyek szerint én intéztem el, hogy ejtsék a Vladimír Pčolinský volt SIS igazgató elleni vádakat”

 

– jelentette ki a főügyész. Žilinka azt is hozzátette, hogy a politikusok inkorrekt módon kezdték el a bírálni a főügyészség vezetőségét.

 

Azzal kapcsolatban, hogy Jaroslav Haščák üzletember, Ľubomír Arpáš, a Szlovák Információs Szolgálat (SIS) kémelhárításának egykori vezetője, valamint annak felesége ellen, a Gorilla-ügyben felhozott vádakat ejtették, elmondta, nem állt rendelkezésre kellő mennyiségű és minőségű bizonyíték.

 

Žilinka közlése szerint a Gorilla-felvételek nem használhatók fel bizonyítékként, ezzel kapcsolatban a Szlovák Alkotmánybíróság, valamint az Európai Emberi Jogi Bíróság ítéletére támaszkodott.

 

A Főügyészség augusztus 31-én, kedden ejtette a vádakat Vladimír Pčolinský volt SIS igazgató, Zoroslav Kollár vállalkozó, Jaroslav Haščák üzletember, Ľubomír Arpáš, az SIS kémelhárításának egykori vezetője, valamint annak felesége ellen.

 

A Főügyészség ma délutáni sajtótájékoztatóján mindössze négy televízió kiválasztott újságírói vehettek részt, a SME, az Aktuality.sk és a Denník N legnagyobb szlovák hírportálok nem kaptak meghívást.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!