Nyitókép: TASR

 

Igor Matovič, az OĽaNO elnöke a SMER alelnökével, Ľuboš Kamenickývel vitázott az „5 perc múlva 12” című műsorban. Matovič elmondta, hogy nehezére esik megérteni a Legfőbb Ügyészség döntéseit Jaroslav Haščák ügyével kapcsolatban:

 

„Ez a maffia nagyon kifinomult, túlértékelt számlákat, fiktív szerződéseket, megrendeléseket, pénzeket fizetett ki és egyben legalizált. Szó szerint megrémültem, amikor ezt az érvelést a főügyésztől hallottam.”

 

A volt kormányfő elmondta, hogy Szlovákiában jelenleg egy tisztulási folyamat zajlik. Szavai szerint Eduard Heger kormánya és az OľaNO mozgalom mindent el fog követni, hogy Szlovákia bűnüldöző szervei teljes szabadságot élvezzenek. Egyben felrótta Kamenickýnek, hogy a SMER 12 éves kormányzása alatt szétlopta az országot.

 

A koronavírus harmadik hullámát érintve a politikus aláhúzta: a 41 százalékos átoltottság alacsony, egyben kritikával illette a Vladimír Lengvarský vezette Egészségügyi Minisztériumot:

  hirdetes_300x300   

 

„Az öt hónap alatt, amióta (Lengvarský) egészségügyi miniszter, nem regisztráltam egyetlen innovatív megközelítést sem a 80 évesek oltására. Nem látom az ötleteket, ezt sajnálom. „

 

Tekintettel az Egészségügyi Minisztérium passzivitására Matovič örül az oltási lottó sikerének. Mint mondta, ez jelenleg a legnézettebb műsor.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.