Nyitókép: korona.gov.sk

 

A narancssárga járásokban szigorúbb járványügyi intézkedések vannak életben, például a tömegrendezvényekre, éttermekre, edzőtermekre, wellnesre, lagzikra, torokra vonatkozóan.

 

A hétfőnként életbe lépő aktuális Covid-automata szerint jelenleg 23 narancssárga besorolású járás van az országban. Az összes többi zöld, azaz megfigyelés alatti besorolású.

 

A magyarlakta járások közül narancssárga a Kassa-környéki, Érsekújvári, Roznyói, Tőketerebesi járás. A többi magyarlakta járás egyelőre zöld besorolást kapott.

 hirdetes_300x300  

 

A járások besorolása 2021. szeptember 6-tól. Forrás: korona.gov.sk

 

A zöld járásokban a mindkét oltással rendelkező személyek nem esnek korlátozás alá. Enyhe megkötéssel találkozhatnak azok, akik nincsenek beoltva, vagy nincs negatív tesztjük. A szájmaszk használata továbbra is kötelező beltéren úgy a narancs, mint a zöld járásban.

 

Narancsságra járásokban szigorúbb intézkedések vannak érvényben például a tömegrendezvényekre, éttermekre, edzőtermekre, wellnesre, lagzikra, torokra vonatkozóan. A résztvevők száma a szervező által kiválasztott rezsimtől függ. Az új szabályok szerint ugyanis a tömegrendezvények szervezői saját maguk döntik el, kiknek teszik lehetővé a részvételt. Választhatnak a mindkét oltással rendelkezők, az ún. OTP (beoltottak, teszteltek, Covid-19-en átesettek), illetve az ún. alap (bárki, kivétel nélkül) lehetőségek közül.

 

Körkép.sk/teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!