Nyitókép: TASR/AP

 

Mától az oltott, a negatív teszttel rendelkező és a covidon átesett hívők is regisztrálhatnak a szeptemberi pápalátogatásra. A Szlovák Püspöki Konferencia (KBS) hétfőn ebéd után indította el az ún. OTP (oltott, teszttel rendelkező, covidon átesett) besorolású személyek számára a jelentkezést a www.navstevapapeza.sk honlapon, ahol az eperjesi, kassai és a sasvári rendezvényre lehet regisztrálni.

 

„Az ún. OTP-s hívők számára az eperjesi, kassai és sasvári rendezvényen külön szektor lesz kialakítva saját belépéssel a jelenleg érvényes rendelkezések alapján“

 

– közölte a KBS.

 hirdetes_810x300  

 

Az érdeklődők a sasvári kegyhelyre, az eperjesi rendezvényre, a kassai Luník IX-en, valamint a kassai Lokomotíva stadionban zajló találkozóra jelentkezhetek.

 

„A beoltottak, akiknek külön bejáratuk lesz, eldönthetik, hogy a teljesen oltottsággal rendelkezők szektorába mennek-e vagy az OTP szektorba“

 

– magyarázta a KBS. Hozzátették: az OTP szektorba való belépés előtt a látogatóknak belépőt, személyi igazolványt, negatív tesztet vagy igazolást kell felmutatniuk arról, hogy az elmúlt 180 napban átestek a COVID-19 megbetegedésen.

 

A KBS egyelőre azt kéri a hívektől, ne hagyatkozzanak arra, hogy a rendezvény helyszínének közelén leteszteltetik magukat. Amennyiben lesznek mobil mintavételi helyek, arról a rendezvények előtt tájékoztatni fogják az érdeklődőket.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!