Nyitókép forrása: A Nyitóképen Branislav Grühling (SaS) oktatási miniszter látható, aki augusztusban kijelentette, hogy nem kerül sor iskolák bezárása a koronavírus-fertőzések miatt köszönhetően a covid-automata módosításának. A vírust azonban aligha érdekli a politikusok által éppen használt járványügyi skála léptéke. Fotó: SITA/Alexandra Čunderlíková

 

Kassa Megye Önkormányzata összesen nyolc középiskolában regisztrált olyan mennyiségben koronavírus-fertőzéseket, amely már negatívan befolyásolja az oktatást. Két iskola Rozsnyón, hat Kassán található. A rozsnyói Műszaki Szakközépiskolában az oktatók negyedének pozitív lett a koronavírus-tesztje.

 

A Regionális Közegészségügyi Hivatallal való közös megállapodás értelmében ebben a rozsnyói iskolában hétfőn és kedden igazgatói szabadot rendeltek el.

 

A megye közlése szerint Rozsnyón összesen tíz igazolt esetről tudni, kilenc esetben pedagógusról van szó, egy esetben pedig az iskola nem pedagógusi alkalmazottjáról. A hozzátartozók és a kontaktszemélyek tesztelése folyamatban van.

 

 hirdetes_810x300  

„A pozitív esetek összesített számától függően az iskola szerdától (szept. 8.) távoktatást vezet be”

 

fogalmazott a megye szóvivője .

 

A többi iskolában csak az érintett osztályokat vették karantén alá, a tanulók oktatása átmenetileg online folytatódik. Köztük van a rozsnyói Egészségügyi Középiskola, a kassai szépségszolgáltatási Szakközépiskola, a Kukučín Egészségügyi Középiskola, és Posta utcai Gimnázium, a Terebes utcai Gimnázium és az Opatovská utcai Gimnázium egy-egy osztálya, valamint a Kassai Sportközépiskola két osztálya.

 

Gröhling: Ezentúl egyetlen iskolát sem zárnak be teljesen a járvány miatt

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!