Nyitókép forrása: SITA/Michael Buholzer/Keystone via AP

 

A kassai szivárványos felvonulás hivatalos honlapján jelent meg egy felhívás, amely fiatal önkénteseket keres azzal a céllal, hogy népszerűsítsék az LGBTI-ideológiát a középiskolákban. A háttérben egy Soros György alapítványain keresztül és EGT forrásokból is finanszírozott programról van szó, amelynek megvalósítóját az igazságügyi minisztérium is kemény eurótízezrekkel támogatta. Az igazságügyi tárca élén Mária Kolíková áll, a Za ľudí éppen kiváló liberálisainak vezetője, aki a III. Fico-kormány most-hidas igazságügyi államtitkára volt.

 

A „Szivárványos nevelés” néven emlegetett projektről a Denník Štandard szlovák konzervatív hírportál számolt be. A projekt az ACF – Slovakia programon keresztül jut forrásokhoz, amit pedig az Európai Gazdasági Térség lát el pénzzel. Az ACF – Slovakia program helyi lebonyolítója pedig nem más, mint a Nyílt Társadalom Alapítvány pozsonyi részlege, amely Soros György milliárdos érdekeltségei közé tartozik.

 

A „Szivárványos nevelés” célja a középiskolások megismertetése az LGBTI-témákkal, a megvalósítók között a Keleti szivárvány nevű szervezet áll, valamint a Saplinq. Ez utóbbiról érdemes tudni, hogy a Mária Kolíková (korábban Za ľudí) vezette igazságügyi tárca áprilisban anyagi támogatásban részesítette, szintén az LGBTI-ideológia témakörben.

 

 hirdetes_400x285  

Kolíková tavasszal 15 ezer euróval támogatta a Saplinq által működtetett kassai LGBTI közösségi és tanácsadói központot is. (Nem mellesleg a támogatott projektek között van a Nemzetközi Migrációs Szervezet „Mi is itthon vagyunk II.“ nevű projektje is, amely bevándorlók sikertörténeteivel propagálja a migrációt.).

 

LGBTI-propaganda a középiskolákban

 

A szeptember elején megjelent facebook-os felhívás elsősorban fiatalokat próbál megszólítani abból a célból, hogy több LGBTI-téma legyen a középiskolákon.

 

„Jelentkezz a Szivárványos nevelés programra és szerezz olyan képesítést, amely segít szivárványossá tenni az iskoládat. A Szivárványos nevelés program LGBTI+ témákat honosítana meg az iskolákban peer megközelítés alapján. Ez partneri párbeszédre, történetekre és közösségi munkára épül. A diákközösséggel való hosszútávú együttműködéssel nagy hatást gyakorol a fiatalemberek felfogására, és biztonságosabb környezetet alakít ki számodra és diáktársaid számára”

 

olvasható a felhívásban. Ezután felsorolják, hogy a program keretében a jelentkezők 13 részből álló iskolázáson vesznek részt, amelyen elsajátítják a szivárványos aktivizmus, az elbeszéléstan és a csoportvezetés alapjait. A szervezők „szakmai segítséget és támogatást ígérnek”, online mentorprogrammal és anyagi eszközökkel.

 

Semmi sincs ingyen

 

A jelentkezők korhatára minimum 16, maximum 26 év, középiskolásnak vagy főiskolásnak kell lenniük, és minden szivárványos iskolázáson kötelező a részvétel. A felhívás azt azért leszögezi, hogy a 18 éven aluliaknak a részvételhez szülői engedélyre is szükségük van.

 

Az iskolázások ingyenesek, és étkezést is biztosítanak, cserébe azt várják, hogy kilenc hónap alatt (nyilván októbertől az iskola év végéig) legalább 3 rendezvényt hozzon össze a jelentkező, amelyeken aztán terjesztheti mindazt, amit az iskolázásokon elsajátított. A rendezvény formája nincs megszabva, lehet az filmvetítés, beszélgetés, előadás, de a téma adott: LGBTI+ propaganda.

 

A felhívásban ráadásul szerepel, hogy a programot végigcsinálók vállalják, hogy részt vehetnek a társaik „érzékenyítését” szolgáló LGBTI-kampányokban.

 

A gender- és LGBTI-propaganda iskolákba történő terjesztése ellen eddig nyíltan csak Magyarország és Románia lépett fel. Az uniós vezetők, az európai intézmények egy jelentős része, a nemzetközi NGO-k és az LGBTI-közösségek éles kritikát fogalmaztak meg a magyar gyermekvédelmi törvénnyel kapcsolatban is.

 

Eközben Szlovákiában a gyakorlatban is kezd formát ölteni az iskolákba besurranó liberális érzékenyítés propagandája.

 

Kolíková fű alatt genderideológiát csempészne a szlovák jogrendbe

 

Új kötelezettségszegési eljárás indul Magyarország ellen

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.