Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

Szeptember 9-től megkezdik Szlovákiában az 5-11 évesek koronavírus elleni oltásának beadását. A hírről Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter számolt be szerdán.

 

A tárcavezető hangsúlyozta, hogy az oltás felvétele önkéntes, a szülő kérése alapján történhet csak meg, miközben jóvá kell hagynia a gyermekorvosnak vagy más szakorvosnak. Lengvarský elmondása szerint saját 12 évnél fiatalabb gyermekeit be fogja oltatni.

 

„Ez a kérés a szakértőktől, gyermekorvosoktól és más orvosoktól érkezett, akik a gyerekek védelmével és oltásával foglalkoznak.”

 

mondta Lengvarský, majd hozzátette, hogy az a cél, hogy főleg gyerekek érzékeny csoportját védjék meg az oltással, akiknél valamilyen probléma adódhat, ha elkapják a koronavírusfertőzést. Az érintett korcsoportnak az oltás teljes adagjának harmadát adják majd be.

 hirdetes_810x300  

 

A miniszter sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy szeptember 13-tól megkezdik a covid-oltás harmadik adagjának beadását is. Először az egészségügyi dolgozók, idősek, tanárok kapják meg. Ők azok ugyanis, akik esetében már eltelhetett 8 hónap a második adag oltóanyag beadásától.

 

A harmadik oltás minden esetben a Moderna vagy a Pfizer vakcinájával történik majd meg.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.