Nyitókép: Shutterstock

 

Szeptember 13-tól, hétfőtől tíz napra csökken azoknak a pozitívan tesztelt személyeknek az izolációja, akik az utóbbi három napban nem produkálnak tüneteket.

 

A karantén azon személyek esetében is lerövidül, akik pozitívan tesztelt személlyel kerültek kapcsolatba. Ezek a személyek nem produkálhatnak tüneteket, és az ötödik napon PCR-tesztet kell abszolválniuk negatív eredménnyel. Ebben az esetben a pozitív személlyel való utolsó találkozás utáni hetedik napon véget ér a karanténjuk.

 

 hirdetes_400x285  

Abban az esetben, ha nem szeretnének koronavírus-tesztet abszolválni, a karanténjuk tíz nap után telik le – tájékoztatott szerdán Marek Eliáš, a Szlovák Közegészségügyi Hivatal kommunikációs részlegének alkalmazottja.

 

A Szlovák Közegészségügyi Hivatal közlése szerint a tíznapos időszakot az első tünetek megjelenésétől kell számolni. Amennyiben nem jelentkeznek tünetek, a karantént a minta levételének napjától kell számolni. Abban az esetben, ha az utolsó három napban nem jelentkeztek tünetek, a karantén végéről az általános orvos dönt.

 

Azok a személyek, akik hétfőig lesznek karanténban, az eredeti szabályok szerint fejezik be az izolációt.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!