Nyitókép: SITA/Úrad vlády SR

 

Amennyiben az SaS igényt tart az igazságügyminiszteri posztra, valamit fel kell adnia érte – jelentette ki Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszter a Rádio Slovenskoban.

 

Matovič szerint ellentmondanak egymásnak Richard Sulík (SaS) azon kijelentései, miszerint nem akarja megnyitni a koalíciós szerződést, másrészt viszont azt szeretné, ha Mária Kolíková (immáron SaS-jelölt) maradna az igazságügyi miniszter.

 

 hirdetes_300x300  

„A szerződést be kell tartani. Ez azt jelenti, hogy a koalíciós szerződést nem kell megnyitni, hiszen az igazságügyminiszteri poszt a Za ľudí párté“

 

– folyatatta Matovič azzal, hogy a szerződésben világosan le van írva, hogy az igazságügyminiszteri poszt a Za ľudí párté, viszont Mária Kolíková már nem tagja a Za ľudínak.

 

 „Amennyiben újra megnyitjuk a koalíciós szerződést, a minisztériumokat a választási eredmények alapján fogjuk szétosztani. Ebben az esetben az SaS-nek három minisztérium jut. Ha igényt fognak tartani az igazságügyminiszteri posztra, valamit cserébe fel kell adniuk“

 

– zárta le Matovič.

 

A Mária Kolíková körül csoportosuló elégedetlen frakció ma bejelentette, hogy kilépnek a Za ľudíból, és belépnek az SaS-be.

 

Kolíkováék kiléptek a Za ľudíból – 6 képviselő Igazságos Szlovákiáért platform néven belép az SaS-ba

 

Sulík nem akarja megnyitni a koalíciós szerződést, egyetlen dolgot követel cserébe

 

SITA/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.