Nyitókép: SITA/Národná rada SR

 

Ha szeptemberben került volna sor a parlamenti választásokra, úgy azt a Peter Pellegrini vezette Hlas-SD nyerte volna a szavazatok 16,3 százalékával. A második helyre felugrott a Smer-SD (12,7 %), miközben a harmadik helyen a liberális SaS (12,3 %) robogna be. Mindez a Median SK felméréséből derül ki, melyet az RTVS megrendelésére készített. A felmérés során 1018 főt kérdeztek meg augusztus 31. és szeptember 6. között.

 

A felmérés szerint összesen 7 párt jutna be a törvényhozásba. A jelenleg legtöbb képviselővel rendelkező OLaNO-t a megkérdezetettek 10 százaléka választaná, 8,6 százalék támogatná a Progresívne Slovensko-t, 7,2 százalék a Sme rodiná-t. Beküzdené magát a parlamentbe a Hnutie Republika is (5,4 %).

 

A parlamenti küszöb alatt ragadna a KDH (4,8 %), az Aliancia-Szövetség (4,8 %), valamint az éppen széteső Za ľudí (3,9 %) és a Kotlebovci-LSNS (3,3 %).

 

 hirdetes_400x285  

A megkérdezettek 69 százaléka saját bevallása szerint részt venne a választáson – 50 százalék biztosan, 19 százalék pedig inkább igen. 7 százalék felelte azt, hogy inkább távol maradna az urnáktól, míg 24 százalék egyértelműen elutasította a választáson való részvételt.

 

forrás: spravy.rtvs.sk/reprofoto

 

spravy.rtvs.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!