Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

Morális, elvi kérdés adott politikusra nézve, hogy megtartja-e tisztségét azután, hogy kilép a pártból, melynek köszönhetően a funkciót megszerezte, jelentette ki Veronika Remišová (Za ľudí) miniszterelnök-helyettes Kolíkovával kapcsolatban.

 

A Za ľudí elnöke hozzátette, hogy megtesz mindent annak érdekében, hogy a koalíció kitöltse a választási időszakát.

 

Peter Pellegrini (Hlas-SD) időközben lemondásra szólította fel Kolíkovát, mivel kilépett a Za ľudíból. Remišová ellenben a politikai tőke ügyetlen, hiteltelen kiaknázásának tartja Pellegrini felvetését, egyben beavatkozásnak a koalíció belügyeibe

  hirdetes_300x300   

„A koalíciós szerződés alapján a Za ľudí párt két minisztériumra jogosult. Kolíková maradása azután, hogy kilépett a pártból, melynek köszönhetően miniszter lehetett, elsősorban az ő saját morális értékeinek és politikusi elveinek kérdése. Saját álláspontunkat a koalíciós tanácson tudatjuk koalíciós partnereinkkel,” írta Remišová a közösségi oldalán. Hozzátette, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy a koalíció kitartson.

 

Az ellenzéki pártok pénteken időközben benyújtották javaslatukat Kolíková leváltására. Ebben szemére vetik az elmúlt időszak politikai lépéseit, illetve, hogy az utolsó fél évben nem hozta elő az ágazat reformját, ehelyett a párton belüli konfliktusokkal foglalkozott. Szemére vetik azt is, hogy mivel kilépett a Za ľudíból, melyet az igazságügyi miniszteri poszt megillet, nincs joga tovább vezetni a minisztériumot.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!