Nyitókép:  TASR/Michal Svítok

 

Ferenc pápa vasárnap délután megérkezett Szlovákiába. A Szentatyát a legfőbb közjogi méltóságok és a szlovák püspökök delegációja fogadta a pozsonyi M. R. Štefánik repülőtéren.

 

A repülőgép első lépcsőjénél Zuzana Čaputová államfő fogadta a Szentatyát. Ezután Mária Patakyová ombudsman, František Mikloško politikus, aki katolikus ellenzéki körök tagja volt a szocializmus idején, Herta Vyšná holokauszt-túlélő és Mária Jasenková, a gyermek-palliatív ellátást segítő Plamienok Polgári Társulás igazgatója is köszöntötte Ferenc pápát.

 

 hirdetes_810x300  

A repülőtéren Eduard Heger kormányfő, Boris Kollár, a parlament elnöke, valamint több szlovák püspök fogadta a katolikus egyházfőt. Jelen volt Ivan Korčok külügyminiszter és Matúš Vallo, Pozsony főpolgármestere is.

 

A Lúčka gyermekfolklór együttes tagjai a hagyományoknak megfelelően kenyérrel és sóval fogadták a pápát, emellett Szlovákiában őshonos növényekből és gyógynövényekből kötött csokorral köszöntötték a Szentatyát.

 

Az államfő és a pápa ezután a repülőtér VIP-szalonjában tart rövid megbeszélést.

 

A repülőtérről a pápa a pozsonyi apostoli nunciatúrán tartandó ökumenikus találkozón vesz részt, ahol beszédet is mond. Ezt követően zártkörű találkozón vesz rész a Jézus Társasága (Spoločnosti Ježišovej) tagjaival.

 

Fotó: TASR – Michal Svítok
Fotó: TASR – Pavel Neubauer
Fotó: TASR – Pavel Neubauer
Fotó: TASR – Michal Svítok
Fotó: TASR – Pavel Neubauer
Fotó: TASR – Michal Svítok
Fotó: TASR – Michal Svítok
Fotó: TASR – Michal Svítok

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.