Nyitókép forrása:  SITA/Branislav Bibel
Az eddigi információk alapján a Belügyi Felügyelőség speciális csoportjának és a NAKA fellépése kétséget keltenek az eljárások törvényességét, indokoltságát de módszerét illetően is – jelentette ki Daniel Lipšic speciális ügyész azzal kapcsolatban, hogy a belügyi felügyelőség egysége reggel négy NAKA nyomozót, este pedig saját átmenetileg kinevezett igazgatóját is letartóztatta. A nyomozók a smeres garnitúra idején regnáló rendőrségi vezetők elleni eljárást vezették.

 

Lipšic szerint a medializált információk alapján egyelőre nem lehet megmondani, hogy melyik konkrét ügyek miatt tartóztatták le a nyomozókat, mivel a felügyelőség a Tisztítótűzön kívül (ez az ügy foglalja magába Norbert Bödör, Tibor Gašpar és társaik viselt dolgai után nyomozást) más fajsúlyos esetekben is részt vesz.

 

Lipšic egyúttal annak a meggyőződésének adott hangot, hogy a letartóztatások indoklását kellőképp meg fogják vizsgálni annak érdekében, hogy

 

„eloszlassanak minden kétséget a felügyelőség a pozsonyi kerületi ügyészség tetteivel kapcsolatban, amelyek a polgárokat joggal nyugtalanítják”.

 

 hirdetes_400x285  

A speciális ügyész azt is kihangsúlyozta, hogy a felügyelőség ideiglenes igazgatóját megint a pozsonyi kerületi ügyész parancsára tartóztatták le, ugyanez az ügyész indított eljárás nemrég Peter Kovařík országos rendőrfőkapitány ellen is, aki a vádemelés miatti politikai nyomás hatására szeptember 15-ével fog távozni posztjáról.

 

Teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.