Teréz
  • HUF: 360.04
  • USD: 1.16
  • 6 °C
  • 17 °C

Hirdetés (X)

Belföld

Saját emberei vették őrizetbe a belügyi felügyelőség jelenlegi vezetőjét

A belügyminiszter óvatosan fogalmazva bár, de kétségbe vonta, hogy Szlovákia még jogállam lenne

Nyitókép forrása: illusztráció/Körkép.sk/KL

 

Saját emberei tartóztatták le Peter Scholtzot, a belügyi felügyelőség jelenleg átmenetileg megbízott vezetőjét. Az információt először a Denník N közölte azzal, hogy a letartóztatás a belügyi felügyelőség speciális egysége hajtotta végre, Juraj Chilo ügyész parancséra. Scholtz azután került a belügyi felügyelőség élére, hogy annak korábbi vezetőjét, Adrián Szabót csúszópénz elfogadásával vádolta meg a NAKA.

 

“Az Alkotmány szerint Szlovákiában a büntetőeljárások törvényességét az ügyészségek szavatolják, ez egy olyan tény, amit a belügyminiszter sem tagadhat, feltéve, hogy jogállamnak tekintjük Szlovákiát”

 

reagált a letartóztatás hírére Roman Mikulec belügyminiszer. Hozzátette, hogy az elmúlt napok, de különösen a mai nap eseményei erősen kétségbe vonják az utóbbi feltételt (hogy Szlovákia még jogállam). 

 

“Ezért nem tudok egyetérteni a ÚIS és a pozsonyi kerületi ügyészség munkatársainak fellépésével. Nincs büntetőjogi kompetenciám, így nem tudom megváltoztatni a jelenlegi helyzetet, de mindenkit biztosíthatok arról, hogy az ilyen praktikák ne tántoríthassák el a tisztességes nyomozókat, akiknek folytatniuk kell a korrupciós és más bűncselekmények felderítését”

 

fogalmazott a belügyminiszter. Szerinte a pozsonyi kerületi ügyészség több mint nyilvánvaló kettős mércét alkalmaz.

 

“Ugyanez a helyzet a felügyelőség esetében, amely évekig egyetlen egy magas beosztású tiszt esetét sem vizsgálta ki, azokét sem, akiknél megalapozott volt a gyanú, hogy bűncselekményt követtek el, és ma többen közülük rács mögött várják a büntetőeljárást. Ehelyett most azokkal foglalkoznak, akik ezekre a visszaélésekre mutattak rá.

 

Beszédes, hogy a főügyészség és a pozsonyi kerületi ügyészség a mai eseményeket nem kívánta kommentálni.

 

Aktuality.sk, körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kövessen minket