Nyitókép: Körkép.sk

 

Frissítve: 09.26 Az elmúlt hónapokban arról folyt a vita, mennyire lesz vegyes, avagy magyar jellegű az Aliancia-Szövetség. Az aggodalmakat a Körkép.sk által elfogott, Solymos László (Most-Híd) által írt levél szolgáltatta, melybena vegyespárti politikus kerek-perec megírta, mire készülnek. Egy új vegyespártra, legalábbis a hidasok szerint.

 

Solymos kapcsán egyébként az elmúlt időszakban több, a NAKA által vizsgált korrupciógyanús ügyről is cikkeztek, melyek miniszterkedése idejéből származnak (ezekről bővebben ITT, ITT, ITT és ITT írtunk).

 

Az új logóval kapcsolatban természetesen az MKP Országos Tanácsának is volt néhány keresetlen szava, mely világossá tette, hogy a közös párt logójában a piros-fehér-zöld színnek kell szerepelnie.

  hirdetes_300x300   

 

Hogy sokáig nem volt megegyezés e téren az MKP, az Összefogás és a Most-Híd között, azt az eddigi közös sajtótájékoztatóik is jelezték. Ahol egy jellegtelen, mindenfajta grafikai elemet nélkülöző, fehér alapon fekete feliratú Aliancia-Szövetség jelezte, hogy mi készül.

 

Az eddigi „logó”. Kép forrása: Körkép.sk

 

A leplet végül az Összefogás szombati közgyűlése rántotta le, melyen hirtelen előkapták az új logót. Mindezt mindenféle külön bemutatás, promó nélkül, ami marketing szempontból elszalasztott lehetőségnek tekinthető.

 

De nézzük csak, mi lett végül az a grafikai elem, mely az elkövetkező időszakban az MKP és a Most-Híd évek óta jól ismert logóját váltja majd.

 

Vesztett a Most-Híd

 

Az Aliancia-Szövetség két, egymásba forduló gemkapocs által jelzi az összefogást. A két gemkapocs piros, (árnyékolással) fehér és zöld színnel van festve. Alatta a Szövetség, magyarok, nemzetiségek, régiók felirat narancssárga színnel aláhúzva. Ez utóbbi kívánja jelezni a Most-Híd által eddig képviselt vegyespárti, asszimilációt erősítő politikát a közös pártban.

 

…és az új, külön még nem bemutatott grafika.

 

Az új logó tehát újabb kompromisszum – melyben a Most-Hídnak hátrálnia kellett – megjelent a magyar trikolór, ugyanakkor megjelenik a Most-Híd szlovák-magyar vegyespárt narancssárga színe is.

 

A pártegyesítési folyamat során további kérdésként merült fel a közös pártok tárgyalási nyelve. Azaz, hogy kizárólag a magyar lesz-e a hivatalos tárgyalási nyelv, vagy a vegyespárt kedvéért a szlovák, ruszin, esetleg roma nyelvet is használják.

 

Ennek eldöntése a jövő zenéje, mint ahogy a választók részéről annak megítélése is, hogy a reálpolitika szintjén mennyire sikerül majd egy elfogadható, a magyar megmaradást és gyarapodást elősegítő tartalmat, programcsomagot megalkotni, erősítve ezáltal a magyar vonalat a Felvidéken…

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 8 olvasónak tetszik ez a cikk.