Nyitókép: TASR

 

Eduard Heger (OĽaNO) kormányfő csütörtök délutánra összehívta a biztonsági tanácsot. Az ülésen azt a tervet szeretné bemutatni, amely megoldást kínál a rendőrségen kialakult helyzetre – tájékoztatott a kormányülés előtt.

 

Milan Krajniak (Sme rodina) munkaügyi minisztert nem lepi meg a rendőrségen kialakult helyzet, hiszen már egy ideje rámutattak azokra az ügyekre, amelyeket ki kellene vizsgálni.

 

 hirdetes_400x285  

„Ami viszont sokkolt, az a büntetőeljárások mennyisége volt“

 

– jegyezte meg Krajniak, aki úgy véli, a kormánynak el kellene gondolkodnia azon, hogyan állítsa be a fékek és ellensúlyok rendszerét, hogy sehol, semmilyen körülmények között ne lehessen manipulálni a büntetőeljárásokat.

 

Jaroslav Naď (OĽaNO) védelmi miniszternek nem tetszik rendőrségen és az ügyészségen uralkodó helyzet.

 

„Úgy gondolom, fontos döntést kellene hozni. Ha két fél van, akkor feltételezem, hogy két csoport is van, és jól meg kell gondolni minden egyes további lépésünket”

 

– konstatálta Naď.

 

Az elmúlt időszakban a biztonsági erők több tagját is letartóztatták. Legutóbb a belső ellenőrzési hivatal (ÚIS) nyomozója a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) több tagját letartóztatta, akiket hivatali hatáskörrel való visszaéléssel, illetve az igazságszolgáltatás akadályozásával vádolnak. Mindegyikük előzetes letartóztatásban van. Több politikus a történtekkel kapcsolatban rendőrségen belüli háborúról beszél.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.